Opbrengst 52e Kwakelse veiling 57.289 euro

09 november 2011

De Kwakelse Veiling is een begrip in de hele regio. Al 52 jaar lang wordt op de laatste zaterdag van oktober en de eerste van november geveild. In de maanden er voor worden huis aan huis in De Kwakel koopjes opgehaald, die op de beide avonden geveild worden. De eerste veilingavond, zaterdag 29 oktober werd met € 25.358 al een flink bedrag opgehaald. De tweede veilingavond was afgelopen zaterdag.

Om 20.00 uur werd begonnen met de kinderveiling waar zo'n 100 kinderen en hun ouders op af gekomen waren. Heel veel speelgoed ging onder de hamer van de veilingmeester Mathijs van der Knaap en Arnout Overwater. Voor soms een paar tientjes gingen dozen vol speelgoed, boeken en elektronische spelletjes over naar blijde kinderhandjes. De topkopen waren ook deze zaterdag weer de Ajax attributen. Een Ajax bal bracht € 95 op en het Ajax-shirt met de drie sterren ging voor € 210 onder de hamer door.

Vanaf 21.00 uur ging de kinderveiling soepel over in de gewone veiling en kwamen de bekende pondjes paling, zuivelpakketten, levensmiddelenpakketten, kruiwagens met boodschappen, et cetera onder de hamer. De levende have bestond deze avond uit een groot konijn, dat vast de kerst niet gaat halen en een toom kippen. Een rol isolatiemateriaal kwam vier keer terug in de veiling en bracht daardoor toch nog zo'n € 100 op.
De spannendste biedingen waren deze avond het dagje Poldersport. In spannende biedingenstrijd liep de prijs op naar € 1.800. Aangezien er nog voldoende gegadigden waren werd het dagje Poldersport nog een keer in de strijd gebracht en de tweede keer bracht ze zelfs € 1.900 op. Het werd wel weer een latertje deze tweede veilingavond.
Om 2.40 uur ging de laatste koop een groot bloemstuk onder de hamer en bracht € 130 op. Een goedmakertje voor degene die te laat thuis kwam. Het eindbedrag van de tweede veilingavond bedroeg € 31.931 en dat is bijna € 6.500 meer als op de eerste veilingavond. Komende weken staat het Veilingcomité alle inkomsten en uitgaven op een rijtje en dan wordt eind november de verdeling van de opbrengst onder het Kwakels verenigingsleven bekend gemaakt. Nu al is bekend dat de Kwakelse Veiling volgend jaar gehouden wordt op de zaterdagen 27 oktober en 3 november. Menig Kwakelaar heeft dat al in zijn agenda staan.

Bron: Jan Tilburgs

Naar het overzicht