Goed begin van turnselectie KDO

24 november 2011

Zaterdag 19 november organiseerden Hesther Kas en Karen van der Graaf van de gymnastiek afdeling van KDO voor het eerst een turn selectiewedstrijd in de eigen hal aan de Vuurlijn.
De verenigingen Kwiek uit Nieuwveen, Zevensprong uit Zevenhoven en ODI uit Leimuiden hadden hun beste meisjes gestuurd om de strijd aan te gaan met de meiden van KDO. De onderdelen die geturnd werden bij deze eerste wedstrijd van het seizoen waren ongelijke brug, lange mat en sprong met de minitrampoline over de kast of op het verhoogde vlak.

De gezamenlijke warming-up voor niveau 13, meisjes geboren in 2003 en 2002 werd verzorgd door de KDO turnsters Katja, Quinty en Denise. Zij zorgden ervoor dat iedereen goed voorbereid begon. In dit niveau heeft KDO twee nieuwe meisjes. Samantha Geres is zeer enthousiast bij de training en had erg veel zin in haar eerste selectie wedstrijd. Zij moet nog leren om alles wat meer met gestrekte benen en armen te doen. Luca Hogenboom had wat meer angst van te voren, maar turnde sterk, vooral op de ongelijke brug met een prima borstwaarts om en buikdraai. Marwa Haroun had de meeste moeite met de sprong, handstand halve draai tot buiklig en dan goed de benen gesloten houden. Het ging echter veel beter dan op de training. Jette Zuijderduin haalde een superhoog cijfer op de brug door heel hoge zwaaien en perfect met gesloten benen geturnde borstwaartsom en buikdraai, een 9,5! Melissa Misseyer, de jongste van deze groep turnde bij de brug een niveau hoger. Zij bleek de spreidzolenondersprong uit steun beter te kunnen dan die uit stand, wat haar een bonus opleverde. Op de sprong was ze de beste van alle 19 meisjes in niveau 13, hoog gesprongen en prima gestrekt tijdens de halve draai. Bij de prijsuitreiking bleek dat KDO twee medailles had veroverd. De derde plaats was voor Melissa met 8,8 gemiddeld. De tweede was voor Jette met 8,9. De eerste plaats veroverde Ilse Hamoen van ODI met 9,0.

Om half 1 begonnen de oudste meiden van niveau 11 en 10. De lange mat is niet het sterkste onderdeel van dit KDO groepje. Daar turnden Quinty Kas, Katja Bertoen en Denise van der Tol een malus. Dat wil zeggen een niveau lager dan ze eigenlijk zouden moeten. Dat werd goed gemaakt door een bonus op sprong. Daar springen ze én de handstand overslag én deze met halve draai in de aanzweeffase. Quinty heeft moeite om goed hoog genoeg te komen, maar maakte toch mooi zonder hulp de beide sprongen. Bij Katja en Denise staat de plank op bijna drie voet afstand. Ze springen zo hoog en ver dat ze de hoogste cijfers op sprong haalden, een 9,2 en 9,3. Jammer genoeg heeft Katja bij de brug nog steeds gebogen benen, waardoor ze daar laag scoort. Denise werd door ook een 9 op de brug te halen gedeeld derde, 9,1 gemiddeld. Zij kon niet op tegen Vicky Schutter van Zevensprong met 9,2 en Amber Uijttewaal van Kwiek met 9,5.

Misty Kas en Isabella van der Knaap turnen dit jaar voor het eerst in niveau 12, meisjes geboren in 2001 en 2000. Zij trainen samen altijd heel gedreven en dat was te zien. Vooral op de lange mat een prima arabier-kaats, ruime handstand doorrol en koprol achterover. Bij sprong kozen ze ervoor om de handstand halve draai te springen. Op de training hapert de aanloop bij Misty dan wel eens, maar nu goed gesprongen. Met haar torenhoge zwaaien scoorde Isabella op de ongelijke brug het hoogste cijfer van de 13 meisjes in niveau 12, namelijk een 9,8! Het kon bijna niet mooier. Allebei sterk geturnd in dit hogere niveau. Voor Misty een vijfde plaats met 8,9 en voor Isabella een medaille. Zij eindigde als derde met 9,2 gemiddeld, achter Ilse van de Berg van Kwiek en Kim van Laar van ODI met 9,4 beiden.

De turnselectie van KDO bestaat uit 10 meisjes in 3 niveaus. Trainster Bettie was zeer verrast dat er in elk niveau medailles mee naar huis genomen werden. In totaal zelfs 4!! Er zal zeker hard door worden getraind om tijdens de volgende wedstrijd bij Kwiek op 28 januari weer een mooi resultaat neer te zetten.

Bron: KDO.nl

Naar het overzicht