Enveloppenavond in het dorpshuis.

27 november 2011

Vrijdag 25 november j.l. verzamelden vele vertegenwoordigers van het Kwakelse verenigingsleven zich in de gezellig ingerichte grote zaal van het dorpshuis voor de jaarlijkse verdeling van de opbrengst van de Kwakelse Veiling. Piet Kas en zijn medewerkers hadden zich voor de gelegenheid in het net gestoken, de tafels mooi opgedekt en het licht sfeervol gedimd. De koffie en het gebak smaakte uitstekend, geanimeerd geroezemoes vulde de zaal.
Om klokslag half negen nam Paul Habets, voorzitter van het Veilingcomité, de microfoon ter hand en heette iedereen welkom. Hierna begon het uitdelen der enveloppen, vlot en gevat aan elkaar gepraat door Paul. Gespannen wachtten de aanwezigen tot zij naar voren geroepen werden. Daar was een envelop en applaus hun deel. In de pauze werden de aanwezigen op een glaasje en heerlijke versnaperingen getrakteerd, waarna de tweede serie enveloppen uitgedeeld werden. Hartverwarmend was de spontane toespraak die Cor Onderwater hield nadat hij de envelop voor de scouting in ontvangst had mogen nemen. Cor prees zich gelukkig in De Kwakel te wonen, waar iedereen meedoet aan de Veiling omdat men weet dat de opbrengst ook weer ten goede komt aan de Kwakelaars zelf. Met een gemeend, luid applaus vielen de aanwezigen hem bij, meteen ook als compliment aan het Veilincomité. Hierna was er weer even tijd voor een versnapering.
De avond ging verder met een onderhoudende éénacter van toneelvereniging Genesius, dat hiermee met verve zijn ‘schuld' van vorig jaar meer dan inloste.
Toen was het tijd voor het traditionele rondje kienen, waarna het tijd was om naar huis te gaan. Al dachten velen daar anders over. En er werd nog lang en gezellig nagepraat in het immer gastvrije dorpshuis......

Naar het overzicht