Wethouder Verheijen slaat de laatste paal in De Oker.

05 december 2011

Vrijdagmiddag 2 december sloeg wethouder Jeroen Verheijen onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners de laatste paal van fase 2 in de nieuwe woonwijk De Oker. Voor fase 1 waren de heiwerkzaamheden al op 19 oktober begonnen en het heiwerk voor fase 2 werd deze middag afgesloten. Na een toespraak op de bouwplaats van de voorman, gingen de toekomstige bewoners naar Restaurant Leenders waar men, onder het genot van een hapje en een drankje, nader met elkaar kon kennismaken.

De vertegenwoordiger van projectontwikkelaar Phanos haalde in zijn toespraak aan dat de naam "De Oker" bij de Stichting De Kwakel Toen & Nu vandaan kwam. Namens de stichting willen wij Phanos bedanken voor het mooie fototoestel dat wij hebben mogen ontvangen voor de naamgeving van de nieuwe wijk.

Even nog wat rechtzetten over de straatnamen in de nieuwe wijk: ofschoon de naam voor de wijk wel door ons is aangeleverd, zijn de straatnamen dat niet. De wethouder nam later het woord en bevestigde dat de straatnamen door de Stichting Oud-Uithoorn al jaren geleden zijn voorgedragen bij de gemeente Uithoorn.

Voor de duidelijkheid de naam De Oker komt niet zo maar uit de lucht vallen. De benaming voor de 6 ha grond en water komt voor het eerst 152 jaar geleden voor, in een akte van overdracht uit 1859. De naam was alleen bij de mensen niet meer bekend. Dankzij Stichting De Kwakel Toen&Nu is deze oude naam aan de vergetelheid onttrokken en weer in de moderne tijd een plaats bezorgd.

Overigens is het stuk grond en water al veel ouder, alleen had het toen nog geen naam. Wij als stichting gaan in de loop van volgend jaar een mooi compleet verhaal maken over de historie van het stuk grond.

Meer bouwfoto's vindt u op onze website www.de-kwakel.com en op de website van Phanos www.deoker.nl .

Foto's: Stichting De Kwakel Toen & Nu, Dirk Plasmeijer. Klik op het mapje fotocollage >>>

Naar het overzicht