Gemeenteraad en college onder indruk Troephuis

20 december 2011

DE KWAKEL - Scouting St. Joannes in De Kwakel kreeg afgelopen zaterdag bezoek van een deel van de Uithoornse gemeenteraad. Op uitnodiging van het bestuur bezochten leden van PvdA, DUS!, VVD, CDA en Gemeentebelangen het clubhuis.

De wethouders Zijlstra en Levenbach vertegenwoordigden het college van B en W.

Na een welkomstwoord door Cor Onderwater worden de beide delegaties rondgeleid door de aanwezige bestuursleden en krijgen ze ook bouwkundige uitleg van de heer Wout Verlaan, die de algehele leiding van de nieuwbouw belangeloos op zich heeft genomen.

Daarna werd onder het genot van een kop koffie of thee van gedachten gewisseld over de kosten van dit hele project. De aanwezigen kregen een gedetailleerd overzicht van alle financiën. Dankzij heel veel zelfinbreng, via onder meer de eieren-actie en ander 'gespaard' geld, maar uiteraard ook dankzij de hulp van een flink aantal sponsoren is er veel geld bijeengebracht om dit fraaie onderkomen te realiseren. Ook wordt getoond dat er enkele tienduizenden euro's zijn bespaard doordat veel werk door vrijwilligers is gedaan. Een typisch staaltje van Kwakelse gemeenschapszin.

De totale kosten zijn grotendeels binnen de begroting gebleven, dus ook financieel kan van een fantastisch resultaat worden gesproken. Er moeten echter nog voorzieningen worden getroffen om de akoestiek te verbeteren.

Onderwater en Verlaan vinden dit belangrijk genoeg om toch even onder de aandacht te brengen van het college en de raad. Zij doen een officieel verzoek om het laatste kleine gat te dichten. Zonder een toezegging te kunnen doen, is men unaniem van mening dat serieus naar dit verzoek zal worden gekeken.

Alle aanwezigen toonden zich onder de indruk van het verloop van dit project in zowel bouwtechnische zin als op financieel gebied en spreken daarover dan ook hun waardering uit. Met name de sociale functie die de scouting in De Kwakel heeft, is al jaren een belangrijke factor voor de Kwakelse gemeenschap. Met dit nieuwe onderkomen hopen zij dat nog jaren te blijven.

 

Bron: Witte Weekblad - Dichtbij.nl

Naar het overzicht