1,2 miljoen euro subsidie voor Iepenlaan

06 februari 2012

UITHOORN - Stichting Leefomgeving Schiphol deelt vandaag in totaal totaal 9 miljoen euro subsidie uit aan projecten die de leefbaarheid in het gebied rond de luchthaven moeten verbeteren. De gemeente Uithoorn neemt vanmiddag een bedrag van 1,2 miljoen euro in ontvangst, dat wordt gebruikt voor de herontwikkeling van het gebied Iepenlaan.

Vanmiddag zal het bestuur van Stichting Leefomgeving Schiphol de cheque overhandigen aan wethouder Jeroen Verheijen. Volgens een persbericht stelt dit bedrag de gemeente in staat 'om een door de bewoners gewenste extra kwaliteitsimpuls te geven aan de door de gemeente in gang gezette herontwikkeling van het gebied Iepenlaan'. Vanmiddag geeft wethouder Jeroen Verheijen een toelichting op de subsidie. De overhandiging vindt plaats in Bar 't Fort, Het Fort 55 in De Kwakel.

De gemeente Amstelveen heeft een subsidie van 5 miljoen euro gekregen, de gemeente Aalsmeer 2,8 miljoen euro.

Stichting Leefomgeving Schiphol geeft uitvoering aan de afspraken uit het convenant omgevingskwaliteit middellange termijn. Dit convenant is ondertekend door partijen aan de Alderstafel, die allemaal betrokken zijn bij het vliegverkeer van en naar Schiphol. De partijen vinden het noodzakelijk om te investeren in gebieden waar de leefbaarheid door de aanwezigheid van Schiphol onder druk staat. Concreet betekent dit dat de stichting vooral projecten van gemeenten ondersteunt in samenwerking met bewoners om de leefbaarheid van de omgeving te vergroten. Het budget van de stichting is ter beschikking gesteld door het Rijk, de provincie Noord-Holland en Luchthaven Schiphol.

Bron: Dichtbij.nl

Naar het overzicht