AED-apparatuur beschikbaar

08 februari 2012

DE KWAKEL - Afgelopen weekend werden kasten met AED-apparatuur geplaatst aan de Drechtdijk en de Boterdijk bij Poldersport. De Kwakel beschikt nu over twee AED's die kunnen worden gebruikt door de ruim 20 vrijwilligers van Stichting AED De Kwakel.

Sinds begin 2012 is Stichting AED De Kwakel actief. In geval van een reanimatie in De Kwakel krijgen ruim 20 vrijwilligers een melding via de meldkamer van de ambulancedienst. De vrijwilligers die op dat moment in de buurt zijn, zullen daarop reageren.

In een groot aantal van de gevallen zullen zij als eerste ter plaatse zijn; eerder dan politie of ambulancedienst. Deze snelle inzet vergroot de kans op een goede afloop; hoe sneller met hartmassage wordt gestart, hoe beter.

De oprichting van deze stichting zou niet mogelijk geweest zijn zonder sponsorgelden. Bij deze dankt de Stichting dan ook hartelijk De Kwakelse Veiling, Stichting Buurtbeheer, Het Rabo coöperatiefonds en Poldersport. Daarnaast dank aan Stichting AED Westeinder voor inzicht in hun organisatie, Dirk Plasmeijer voor het ontwerpen van het logo en Stichting De Kwakel Toen & Nu voor het beschikbaar stellen van ruimte op de site www.de-kwakel.com.

Alle inzet heeft ertoe geleid dat afgelopen weekend de kasten met AED's konden worden opgehangen. Alle vrijwilligers hebben nu dus toegang tot een AED, die de overlevingskans bij een reanimatie vergroot. Meer info via stichting-aed-de-kwakel@live.nl.

Bron: Witte Weekblad /Dichtbij.nl

Naar het overzicht