2e plaats voor www.de-kwakel.com

16 februari 2012

www.de-kwakel.com tweede in nationale Geschiedenis Online Prijs. Dinsdagmiddag 14 februari verzamelden zich in het Nationaal Archief in Den Haag zo'n 200 mensen om de uitreiking van de Geschiedenis Online juryprijs en publieksprijs bij te wonen. Hiervoor hadden zich maar liefst 320 websites uit het hele land opgegeven.

De sfeer was licht gespannen, want iedereen was kanshebber. Uit de verschillende categorieën waren namelijk de hoogst genomineerden uitgenodigd. Toch werd er hier en daar meteen al contact gelegd tussen makers van websites. Want de strijd om stemmen was fel geweest en de concurrentie was goed in de gaten gehouden. Men heeft elkaars websites bekeken en kende dus ook de makers ervan. Zo hadden De Kwakel en Dreumel (Gld), de latere nummer 3, elkaar al snel gevonden. De Dreumelse site www.tremele.nl vertoont verrassend veel overeenkomsten met die van De Kwakel. Evenals de bestuursleden trouwens; het was dus meteen gezellig.

Na de ontvangst vond de uitreiking plaats. Allereerst werden de deelnemende websites voor de juryprijs vertoond en de vier genomineerden bekend gemaakt. Voor deze winnaars en meer informatie over de Geschiedenis Online Prijs googlet u best naar www.geschiedenisonline.nl Toen was het tijd om de winnaar van de publieksprijs bekend te maken. Ook hier eerst een ronde langs de deelnemende websites, gevolgd door het bekendmaken van het aantal stemmen dat iedere deelnemer verzameld had. Onze Gelderse vrienden van Dreumel eindigden op de 3e plaats (1164 stemmen), De Kwakel eindigde op de 2e plaats (1205 stemmen) en 1e werd www.deurnewiki.nl uit Deurne (1391 stemmen).

De borrel na was uiterst geanimeerd. Felicitaties, complimenten, ideeën en visitekaartjes werden ruimhartig uitgewisseld, waarna het tijd was om weer uiteen te gaan. Vol van een leerzame en interessante middag toog de Kwakelse delegatie weer huiswaarts. En apetrots natuurlijk: De Kwakel staat op de nationale archiefkaart!

Als gevolg van de jacht op stemmen heeft de websitebeheerder kunnen zien dat in de maanden december en januari het aantal unieke bezoekers aan onze site enorm steeg: een daggemiddelde van bijna 100 in december en bijna 130 in januari, in februari waren dit er 180!!
Het bestuur wil bij deze nadrukkelijk eenieder bedanken die zich bij deze race heeft ingezet voor de website van Stichting De Kwakel Toen & Nu en iedereen die heeft gestemd. En voor al de hartverwarmende reacties die ons daarbij ten deel vielen.

GeschiedenisOnlinePrijs.nl   -  Zie ook de foto collage op hun website>>

Naar het overzicht