Dorpshuis De Quakel bestaat 20 jaar.

18 februari 2012

De Kwakel - Het Dorpshuis De Ouakel, ooit voortgekomen uit goede samenwerking tusseneen Kwakelse werkgroep en de gemeente Uithoorn, leeft als nooit tevoren in het hart van dit mooie dorp. Het biedt onderdak aan meer dan 17 kleine en grote clubs en verenigingen, In het gebouw is ook de Kwakelse Peuterspeelzaal gevestigd. De Activiteitencommissie van het Dorpshuis organiseert vele gezellige kaart- en dartswedstrijden, bingoavonden en fiets- en speurtochten. Door het jaar heen zijn er in de .weekeinden uitverkochte uitvoeringen van toneelvereniging St. Genesius, muziekvereniging Tavenu en de Stichting 'De Kwakel Toen & Nu'. Tenslotte verhuurt het Dorpshuis ook zalen voor cursussen, vergaderingen of andere activiteiten, o.a. aan de gemeente Uithoorn.

Het Dorpshuis ontvangt jaarlijks meer dan 20.000 gasten. Voor een dorp met nog geen 4.000 inwoners een belangrijke en niet weg te denken voorziening. Op woensdag 22 februari a.s. zal het precies 20 jaar geleden zijn, dat het Dorpshuis werd geopend. Dit 4e lustrum mag niet ongemerkt voorbij gaan.

Het Dorpshuisbestuur nodigt u daarom uit om op vrijdagavond 24 februari vanaf 20.00 uur, dus nog net voor de Krokusvakantie losbarst, in een feestelijke sfeer zelf te komen kijken wat er allemaal gebeurt. Een aantal van de verenigingen toont u die avond in de zes zaal ruimten, waar zij al die jaren mee bezig zijn. Een nieuwigheid is, dat de filmclub een deel van die activiteiten eerder heeft vastgelegd. Het resultaat daarvan kunt u deze avond via het recent aangelegde netwerk zien. En wie weet, misschien wordt u, of een van uw kinderen, zo enthousiast, dat u lid wordt van een vereniging, of u spontaan aansluit als vrijwilliger. Of misschien was u dat al langer van plan en is dit de gelegenheid. Piet Kas en Ria van Egmond zullen u samen met een aantal van de bijna 40 trouwe vrijwilligers graag ontvangen. De toegang is vrij, de hapjes staan klaar en elke bezoeker kan rekenen op enkele consumptiebonnen in de kleine. maar gezellige bar.
Zij heten u allen van harte welkom!

Bron: Tekst: Nieuwe Meerbode 01 feb 2012

Naar het overzicht