Kwakelse Jamie schaatst supersnel

20 maart 2012

DE KWAKEL - Afgelopen weekend mocht de 14-jarige Jamie Schelling uit De Kwakel aantreden bij De Vikingrace in Heerenveen, een internationaal toernooi. Jamie deed het ongelofelijk goed. Ze schaatste persoonlijke records, naar het podium en werd uiteindelijk tweede in het totaalklassement.

Jamie schaatst sinds het afgelopen jaar bij de selectie in Haarlem: de tien snelste kinderen van 14 en 15 jaar van Haarlem en omgeving. De Vikingrace is een internationaal toernooi waaraan dit jaar de snelste kinderen (11 t/m 16 jaar) van elf Europese landen meededen.

Vanuit Nederland mogen de twee snelste junioren van het jaar meedoen. Jamie werd bij het NK allround in Alkmaar derde. Een week voor aanvang werd zij gebeld dat er iemand was afgemeld dus zij kon meedoen.

Op 16 maart startte de wedstrijd met een 500 meter. Jamie reed met een tijd van 43.55 naar de derde plaats van het podium. Hierna volgde nog een 1000 meter. Hier plaatste zij zich met een mooi persoonlijk record van 1.27.14 wederom op de derde plaats. In het totaalklassement stond zij nu op de tweede plaats. Op de derde plaats stond de Poolse Kaja Ziomek met maar 0,2 seconde achterstand.

De volgende dag werden er weer een 500 meter en een 1000 meter gereden. Jamies doel was om de tweede plek te behouden. De eerste plaats zou moeilijk worden, want daar stond Isabelle van Elst uit Nederland met 2 seconden voorsprong.

De 500 meter reed Jamie iets sneller dan de eerste dag: 43,44. Deze tijd was helaas niet goed genoeg voor een podiumplaats. Zij eindigde als vierde. Dit betekende wel dat zij op de 1000 meter dus 0,4 seconde moest goed maken op de Poolse. Bij de 1000 meter startte zij in de binnenbaan, wat gunstig is. Na een zeer snelle race met een heel mooi pr van 1.25.84 belandde Jamie op een tweede plaats.

In het totaalklassement werd Jamie tweede, een prachtige prestatie. De medailles werden uitgereikt door Bart Veldkamp en Shani Davis. 's Avonds was nog de officiële prijsuitreiking waarbij alle prijswinnaars werden gehuldigd. Na een groot en gezellig feest met alle deelnemers kon Jamie met een tevreden gevoel naar huis. Een betere afsluiting van haar seizoen kan zij niet wensen.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht