Medailles jeugdturnsters KDO

16 april 2012

DE KWAKEL - Afgelopen zaterdag turnden de meisjes van de KDO-selectiegroep de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit gebeurde op de onderdelen balk, ongelijke brug en sprong met de minitrampoline. De meisjes kunnen tevreden zijn, want er gingen vier medailles mee naar huis.

KDO turnde deze wedstrijd samen met de verenigingen ODI uit Leimuiden, Kwiek uit Nieuwveen en Zevensprong uit Zevenhoven. In niveau 13 voor meisjes (geboren in 2003 en 2002) heeft KDO een sterke bezetting. Samantha turnde vrijwel zonder wiebelen haar balkoefening, goed voor de hoogste KDO score: een 8,2. Marwa maakte echt de mooiste zweefstand op balk. Jette en Melissa sprongen de beste salto en ook op brug waren zij goed met supergestrekte benen bij alle onderdelen. Melissa kaapte dit keer de gouden medaille voor de neus van Jette weg, die goede 2e werd.

Misty en Isabella zijn de kanjers van niveau 12. Isabella het sterkst op brug met hele hoge zwaaien, een 9,0. Misty had meer power in haar salto en sprong hier verrassend naar de hoogste score, een 9,3. Zij eindigden op een 3e en 5e plaats.

Ook in niveau 11 werden solide oefeningen geturnd. Quinty turnde netjes haar brugoefening met een hoge spreidzolenondersprong, een 8,0. Katja en Denise waren wat beter op dreef met een hoge salto op de minitramp, prima tot stand. Maar ook op de brug stegen ze naar grote hoogte door hun afsprong, ophurken op de lage legger gevolgd door salto af, heel mooi uit te voeren. Quinty eindigde als 11e en Katja en Denise als 3e en 4e.

Beker Jette

Omdat het turnseizoen bestaat uit drie wedstrijden werd na afloop ook de eindscore berekend. In niveau 11 was Amber Uittewaal van Kwiek de beste met 9,1 gemiddeld. Maar Katja en Denise op een mooie 5e en 6e plaats en Quinty 10e. Bij de meiden in niveau 12 scoorde Kim van Laar het hoogst met 9,3. Maar Isabella werd prima 2e met 9,1 en Misty eindigde als 6e met 8,9.

In niveau 13 mocht Jette de belangrijke beker mee naar huis nemen. Zij was de beste met 9,04 gemiddeld. Een miniem verschil met Ilse Hamoun van ODI en Melissa die 2e en 3e werden met 8,96 en 8,95 punten. Ook Luca, Marwa en Samantha zaten hoog in het klassement met hun 6e, 7e en 16e plaats.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht