KDO en Wim van Diemen staan voor goede doelen!

30 april 2006

Kwekerij W. van Diemen (www.vdiemen.nl), een begrip in de Kwakel, waar Wim van Diemen alweer ruim 30 jaar geleden het bedrijf overnam van zijn vader. Sinds die tijd is het bedrijf gegroeid tot een oppervlakte van meer dan 65.000 m2 met meer dan 20 vaste arbeidskrachten en parttimers. Naast zijn drukke leven in de kwekerij is Wim al sinds jaar en dag lid van s.v. KDO. Nog steeds vertoont hij zijn voetbalkunsten in het "All Stars" team, en daarnaast is hij bij vele sponsoractiviteiten betrokken. Dit jaar besloot Wim, na overleg met Ben Plasmeijer van de sponsorcommissie van s.v. KDO, het eens over een andere boeg te gooien. Aangezien het bestaande reclamebord van Kwekerij W. van Diemen vervangen moest worden, en er een mooie plaats vrij kwam voor een groot reclamebord op de tribune langs het hoofdveld, stelde Wim voor om die plek voor 1/3 te gebruiken voor een nieuw reclamebord van zijn eigen bedrijf en de overige ruimte ter beschikking te stellen voor 1 of 2 goede doelen.

Wim en Ben zijn hier eens over gaan nadenken en als resultaat is er sinds dit seizoen een tweetal reclameborden zichtbaar langs het hoofdveld van KDO die je normaal gesproken niet snel ziet bij sportverenigingen. Wim's kwekerij is een echt familiebedrijf met een historie van meer dan 50 jaar. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om op je familie te kunnen rekenen en dat een goede gezondheid vóór alles gaat. De keuze voor de Zonnebloem en het Ronald McDonald Kinderfonds zijn dan ook eenvoudig te verklaren.

De Zonnebloem (www.zonnebloem.nl) wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt. Door mogelijkheden te bieden om contacten te leggen en erop uit te trekken, wil de Zonnebloem een plezierige impuls aan hun leven geven. De leden van afdeling De Kwakel/Vrouwenakker waren uiteraard zeer enthousiast toen Ben hen benaderde om een reclamebord langs het KDO veld te plaatsen, gesponsord door Wim van Diemen.
Het Ronald McDonald Kinderfonds (www.kinderfonds.nl) steunt gezinnen met een kind dat professionele zorg nodig heeft. Dit doet het Kinderfonds door het ontwikkelen van Ronald McDonald Huizen en projecten voor gezinnen met een kind dat ziek is, een handicap heeft of een psychische stoornis. Op dit moment zijn er 16 Ronald McDonald Huizen (waarvan 3 in ontwikkeling) die een logeerfunctie bieden aan de gezinsleden van het betreffende kind, dicht bij een ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische instelling. Verder zorgt het Kinderfonds voor faciliteiten voor deze kinderen op het gebied van sport, spel, ontspanning en vakantie. KDO en het Ronald McDonald Kinderfonds zijn geen vreemden voor elkaar: tijdens het kampioensjaar van KDO een aantal jaren geleden was daar ook al eens geld ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook hier reageerde men zeer enthousiast op dit genereuze gebaar van Van Diemen.
Dit mooie initiatief van Wim van Diemen zal hopelijk navolging vinden bij alle sportverenigingen in De Kwakel, Uithoorn en omstreken! Indien u geïnteresseerd bent, dan kunt u contact opnemen met Ben Plasmeijer, tel. 0297-56 45 75, of per e-mail:kdo@kdo.nl 

KDO scoorde zeer goed voor de goede doelen
Bij KDO waren ze zondag 30 april erg trots op hun aanhang. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen tegen buurman RKAV werd er gecollecteerd voor twee goede doelen nl. het Ronald McDonald Kinderfonds & de Zonnebloem, afd. De Kwakel/Vrouwenakker. Ruim 2000 euro werd er ingezameld! Kwekerij W. van Diemen en kwekerij De Amstel hadden toegezegd de opbrengst te zullen verdubbelen en samen met nog enkele anonieme gevers werd het bedrag bereikt van ruim 5000 euro, voorwaar een prachtige score voor deze mooie actie!
De uitslag van deze wedstrijd vindt u op de website van KDO : GOEDE DOELEN WINNAAR BIJ KDO - RKAV OP 30/04//2006.
Namens de sponsorcommissie van KDO bedankt.

Gift Biljartvereniging t' Fort
Voor de inzameling van het Ronald MacDonald Kinderfonds & de Zonnebloem is er nog een gift ontvangen van 620 Euro. Deze kwam van biljartvereniging 't Fort, opgehaald tijdens het triathlontournooi 2006 van afgelopen week. Een prachtig resultaat en namens de goede doelen hartelijk dank! De stand is nu bijna 6000 euro. Geweldig!!

Naar het overzicht