Kwakels biljartteam haalt 3e prijs op het NK-Biljarten in Nieuwegein.

24 juni 2012

Zaterdag 23 juni behaalden John van Dam, Rik van Zanten en Do van Doorn de 3e plaats op de nationale finale driebanden biljarten in Nieuwegein.
Na een lange weg van de competitie en gewestelijke finales bereikten zij de finale in de hoogste klasse driebanden klein. Helaas moest Jos Spring in ‘t Veld door ziekte afzeggen voor de finale, Rik van Zanten viel goed in als reserve speler.

Om 9.30 uur stonden John en Rik als eersten aan de tafel. John wist zijn partij te winnen en Rik kwam na een achterstand van 12 caramboles terug met twee series en wist er een remise uit te slepen. Do wist zijn eerste partij ook om te zetten in winst, dit liep allemaal volgens het uitgedachte plan. Daarna viel het plan in duigen, John en Do verloren de tweede partij, maar Rik wist zijn partij weer in volle winst om te zetten.

De derde ronde moest het dan gebeuren om nog een kans te maken op de finaleronde. Rik was in topvorm en won zijn partij wederom en ook Do wist zijn punten binnen te slepen. John had geen kans tegen zijn tegenspeler en verloor wederom. Helaas zat er geen finale plaats in, maar het trio mocht om 19.00 uur beginnen aan de laatste ronde voor de 3e plek. John liet het wederom afweten maar Do en Rik maakten er een spannende thriller van en wisten op de valreep de 3e prijs veilig te stellen op dit NK driebanden.
Alle supporters, in grote getale aanwezig, bedankt voor jullie steun tijdens dit kampioenschap!

Naar het overzicht