Tour de Kwakel: Spanning te snijden, zondagrust verstoord.

22 juli 2012

Normaal is op zondag het Tourhome gesloten, maar omdat het zo spannend bij de tourvoorspellers is zal Ton Vlasman voor deze ene dag zijn zondagse gastheer pak aantrekken. Op het Champs Elysees zal deze zondag pas beslist gaan worden wie de Tour De Kwakel gaat winnen. Gaat Rob van de Berg of Marga Kouw met de hoogste eer strijken of verrast Mario van Schie nog?

Van de titelkandidaten zakte vrijdag vijfvoudig Tour de Kwakel winnaar Eric Zethof finaal door het ijs. De rit van vrijdag kende vele vluchters, konijnen in het Kwakels jargon, Eric leek zijn slag te slaan. Maar vlak voor het einde streek het peloton op de vluchters neer en won Cavendish. Eric scoorde daardoor nul punten en de concurrentie zeven tot elf punten, weg titel aspiraties. Het college van B & W in Kudelstaart heeft Eric moeten bewegen om niet af te stappen.

Op deze rare vrijdag werd al wel het ploegenklassement beslist. De ploeg van Kenny van Hummel stond aan kop, maar haalde op deze dag zo vernietigend uit dat ze een bijna onoverbrugbare voorsprong namen. Ria Verhoef, Ton Onderwater, Jim Klijn, Marga Kouw en Aad Rekelhof zullen aanstaande vrijdag bij de prijsuitreiking zeker in de prijzen vallen. Mede dankzij Ton Onderwater die een neusje voor deze etappe had, wat heet neusje! In de strijd om de rode, mazzel trui heeft ook Dre Verhoef zich in de strijd geworpen. Hij mag deze trui nu dragen omdat Rob al de gele trui draagt. De 50e prijs gaat misschien wel naar Frank Vlasman die deze prijs ooit zelf in het leven riep. Frank reisde speciaal naar Hilversum om bij de NOS zelf de regie te gaan voeren over de afloop van de rit. Misschien heeft Frank daar Sascha de Boer weten te strikken voor de prijsuitreiking?

Waar de rode lantaarn zal opduiken is tot dit moment onzeker, straks zal misschien het Rode dorp oplichten of zal in het duister van de Mgr. Noordmanlaan het licht gaan schijnen. Van de kopmannen van de Tour van verleden jaar doet Marco Pouw het niet zo goed, mede door een te vroeg ingelaste rustdag . Voor de maandag dat er gewoon gefietst werd in Frankrijk had Marco geen lapje gemaakt, de rustdag was pas op dinsdag. Enige deelnemers aan het tourspel liepen de afgelopen week de vierdaagse. Moe maar voldaan keerde Jeroen Meier in het Tourhome terug, hij had meer blaren dan punten gescoord. Zaterdag werden er extra hapjes geserveerd in het Tourhome, wethouder Raadschelders luisterde deze middag op met een jongleuract. Van de gevulde eieren bleef weinig over. Op deze middag werden punten gescoord met de tijdrit, samen met de laatste punten in Parijs zal dit een winnaar of winnares opleveren in de Kwakel. Volgende week de ontknoping van dit gezellige tourspel.

Op de foto Gespannen kijken naar de tv in het Tourhome.

Gele trui:
1 Rob vd Berg 110 pnt
2 Marga Kouw 109
3 Mario v Schie 106
4 Joost Kooy 102
5 Joost Hogerwerf 102
6 Dre Verhoef 101
7 Jacques vd Hulst 101
8 Martijn vd Belt 101
9 Berry Schalkwijk 101
10 Ria Verhoef 100
Rode trui:
1 Rob vd Berg 29
2 Dre Verhoef 26
3 Vincent Bartels 26
Ploegen:
1 Kenny v Hummel 339
2 Rob Ruyg 323
3 Koen d Kort 323

Bron: Adrie Voorn

Naar het overzicht