Tour de Kwakel: Rob van de Berg klopt Marga Kouw op de meet.

27 juli 2012

De finish op het Champs Elysees lag vijftig meter te ver voor Marga. In de laatste meters werd Goss gepasseerd, waardoor zij Sagan niet meer goed kreeg en Rob juist Goss goed voorspelde. Eerst wel even teleurstelling op de zondagmiddag in het Tourhome bij Marga, daarna de vreugde om haar drie prijzen. De derde plaats in het eindklassement, Mario van Schie dook tussen Rob en Marga in, de eerste prijs voor de beste dame en Marga maakte deel uit van de winnende ploeg.

Middelpunt van de prijsuitreiking op de vrijdagavond in het Tourhome werd dus Rob van de Berg, een nieuw gezicht voor vele deelnemers omdat Rob na elke etappe zijn rust neemt en zich niet laaft in het Tourhome. Alle lof voor Rob die voor de zekerheid ook maar een bodyguard had mee genomen omdat hij niet wist wat hem te wachten stond. Maar goed ook want hij kwam handen tekort, hij won naast de gele trui ook de rode trui. Hij kreeg de wisselbeker, de eerste prijs, een fraaie ruiker en nog een enveloppe om zijn onkosten te dekken. Rob zal ongetwijfeld als een held in Kudelstaart worden ontvangen, wethouder Raadschelders sprak over snode plannen.

Meerdere winnaars werden gehuldigd, de winnende ploegleden Ria Verhoef, Ton Onderwater, Jim Klijn, Marga Kouw en Aad Rekelhof. Jim kreeg nog een extraatje voor zijn vijftigste plaats. De Pietje Verhoef-prijs voor beste tijdrijder ging naar Eric Zethof, een pleister op de wonde voor de puntloze etappe van verleden week. De rode lantaarn ging uiteindelijk naar Ron Plasmeijer, Ron werd in de laatste etappe gepasseerd door zoon Bas. Een jaar lang zal Ron deze last moeten dragen, met in zijn andere hand zijn trouwe viervoeter die in het rode licht nog meer bekijks zal krijgen.

Naast deze prijzenregen zette Tourdirecteur Peter Mayenburg meerdere mensen in het zonnetje en in de bloemen. Mira voor het nakijken van zo een tweeduizend ‘lapjes', Ton en Gerda voor hun gastvrijheid, broer Ron voor het sponsoren van de truien, en Adrie en Piet voor hun extra inzet bij het opbouwen van het nieuwe Tourhome. Daarnaast werden meerdere deelnemers bedankt voor hun inzet bij de heropbouw en het draaiende houden van het Tourhome. Een gezellige home, alsof men er al jaren zat. Ook een grote pluim voor Peter die dat natuurlijk zelf niet durfde te zeggen.

Zo kwam er dan een einde aan een nieuw begin van 57 jaar Tour de Kwakel. Het was een mooie en spannende Tour voor het peloton van voorspellers, die drie weken lang elke avond hun gang over erve Vlasman moesten maken. Het grint kan weer geharkt worden en het Tourhome in de mottenballen. Tot Tours!
Op de foto's: De top drie en de winnende ploeg.

Gele trui:
1 Rob vd Berg 127 pnt
2 Mario v Schie 125
3 Marga Kouw 125
4 Dre Verhoef 120
5 Joost Kooy 120
6 Bertil Verhoef 119
7 Martijn vd Belt 119
8 Kees Smit 118
9 Jacques vd Hult 118
10 Joost Hogerwerf 118
Rode trui:
1 Rob vd Berg 35
2 Dre Verhoef 33
3 Joost Kooy 33
Ploegen:
1 Kenny v Hummel 390
2 Koen de Kort 381
3 Rob Ruyg 375
Tijdritten:
1 Eric Zethof 26
Eindklassement:
1 John vd Hulst 13

Naar het overzicht