Rare jongens die Romeinen

08 augustus 2012

DE KWAKEL - De scouting St Joannesgroep uit De Kwakel is op zomerkamp. Vorige week deel 1 van het bezoek van Asterix en Obelix. Hier volgt een verslag van het slot. Nadat Asterix en Obelix en de Romeinen van het kerkplein vertrokken, zijn we naar Hilversum gereden.

Gelukkig was daar geen Romein te bekennen. Het vuur is onderweg gelukkig aangebleven en op een veilige plek in het scoutinggebouw gezet. We hadden een reserve vuur. Zondag was het een rustige dag totdat de welpen naar bed gingen. We waren aan het zingen en toen zagen we een romein weghollen met de Olympische ringen. Het was een drukte van jewelste in de slaapzaal. Wat waren de welpen boos. Nu maar proberen te slapen.

Maandag zijn de welpen gaan zoeken. Ze vonden de ringen niet maar wel de zilveren sikkel. Allen ingrediënten werden opgezocht in het bos voor de toverdrank. Het werd met de zilveren sikkel afgesneden. De pissebedden, mieren, varenblad, goudzand gras en mos wat op het zuiden groeide werden in een pan gedaan en gekookt. Het werd een mooie groene kleur.

Maandagavond kwamen Asterix en Obelix op bezoek. Ze kwamen de toverdrank keuren. Helaas was het niet de goede kleur. Het was groen en het moet blauw zijn. De welpen kwamen erachter hoe dat kwam. Ze hadden de ingrediënten met de gouden sikkel moeten snijden. We zijn met Asterix en Obelix het bos in gegaan en daar hoorden we een hoop herrie. De romeinen {ondertussen met z`n vieren} waren aan het oefenen met de Olympische ringen op een oude boom. Ze waren niet van plan om eerlijk te spelen. Asterix en Obelix gingen naar hun toe om te onderhandelen. Ze werden gevangen genomen. De welpenleiding had alles gefilmd. We moesten alles wissen voor de ruil van Asterix en Obelix. We hebben snel het sd kaartje eruit gehaald en net gedaan alsof. Maar Asterix en Obelix waren weer vrij. De Romeinen hadden de gouden sikkel begraven.

Dinsdagochtend zijn de welpen hem gaan opgraven na een grote zoektocht. De nieuwe ingrediënten zijn nu afgesneden met de gouden sikkel en het werd een blauwe toverdrank. Woensdagavond kwamen Asterix en Obelix helemaal vermoeid aan, hun toverdrank was gestolen. Ze kregen van de welpen de toverdrank die ze gemaakt hadden. Het werkte. Obelix kon gelijk het bos doorrennen en Asterix kwam met een boom op zijn rug terug. Ze hadden hun krachten weer. Na wat oefeningen en marsh mellows van het kampvuur vertrokken Asterix en Obelix naar hun kamp om te trainen. De welpen hebben schilden gemaakt en zijn spelletjes gaan doen om te trainen. De laatste avond brak aan. Na de act van Shere Khan en Mang gingen we naar buiten om spelletjes te doen. In ene zagen we drie Romeinen op ons afkomen. Ze namen twee oudste welpen gevangen. Julius Caesar en een Romein kwamen met het vuur het club gebouw uitlopen. Ze bliezen het vuur uit. Gelukkig had de leiding nog een vuur mee naar buiten genomen. Na onderhandelen kwamen de oudste welpen weer vrij.

Asterix en Obelix waren stiekem binnengekomen. Ze zagen er oud en verschrompeld uit. Ze hadden van een rode toverdrank gedronken (dat zou beter zijn). Hun krachten waren weg dus hadden ze de hulp van de welpen nodig. Ze zijn naar de omgevallen boom gegaan en wachtten daar op de welpen met het vuur. Iedere welp kreeg een fakkel en zo vertrokken we in het pikdonker naar Asterix en Obelix. We hoorden de Romeinen maar ze zagen ons niet. De vier welpengidsen mochten het vuur aansteken. Asterix en Obelix zijn snel vertokken naar Londen en zo te horen waren ze op tijd om het vuur te ontsteken. De welpen hadden door samen te werken gewonnen van de Romeinen.

 

 

 

Bron: Door de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht