Vrijwilligers gezocht bij ThamerThuis

23 augustus 2012

De Kwakel - ThamerThuis zoekt vrijwilligers die ernstig zieke mensen en hun naasten willen ondersteunen. Wie wil 'er zijn' als het erom gaat? De meeste mensen willen het liefst thuis overlijden. In hun eigen vertrouwde omgeving, maar soms is dat moeilijk te realiseren.

Het is wellicht minder bekend dat ThamerThuis ook de spil is bij de inzet van vrijwilligers bij terminaal zieken die thuis willen blijven in de laatste fase van hun leven. Onze vrijwilligers ondersteunen ernstig zieke mensen en hun familie en verzorgers waar nodig. De vrijwilliger kan praktische ondersteuning bieden door bij de zieke te blijven, zodat de mantelzorger een paar uur voor zichzelf heeft om bijvoorbeeld een boodschap te doen of even te gaan sporten. Vaak wordt er veel gepraat over van alles en nog wat. Soms is er behoefte om samen een activiteit te ondernemen, even de deur uit, een rondje met de auto of een terrasje pakken

Soms gaan die gesprekken dieper over hoe het zo gekomen is en de dilemma's, die behandeling met zich meebrengen. Voor mantelzorgers kan de hulp van een vrijwilliger betekenen dat zij de zorg voor hun dierbare vol kunnen houden, zodat de wens om thuis te sterven waargemaakt kan worden.

ThamerThuis wil het team vrijwilligers uitbreiden en zoekt mannen en vrouwen die zich een paar uur per week willen inzetten voor de ander. Ervaring in de (terminale) zorg is niet nodig. We bieden een opleiding, waarin aandacht gegeven wordt aan communicatie, maar ook aan praktische vaardigheden. Daarnaast is er goede begeleiding en coaching door een coördinator. Verder worden de vrijwilligers regelmatig bijgeschoold door middel van themabijeenkomsten.

Meer weten over vrijwilligerswerk en de thuisinzet via ThamerThuis 0297-540536 of via één van de informatieavonden. Deze vinden plaats: woensdag 5 september 2012, aanvang 19.30 uur in gebouw Osira/Amstelring, Laan van de Helende Meesters 431 in Amstelveen en donderdag 13 september 2012, aanvang 19.30 uur bij ThamerThuis in de Ontmoetingruimte, Kwakelsepad 2 in De Kwakel. Zie ook www.thamerthuis.nl.

 

Bron: Door de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht