Nieuwbouw Ons tweede huis

26 augustus 2012

Woonvoorziening van Ons Tweede Thuis vestigt zich in De Kwakel. De verbouwing van het pand van De Horde aan het Kwakelsepad is intussen in volle gang. Waarschijnlijk komt er een open huis als de voorziening klaar is, waar ook buurtbewoners voor uitgenodigd zullen worden.

Woonvoorziening Kwakelsepad ligt midden in het landelijke De Kwakel in de gemeente Uithoorn. De woonvoorziening bestaat uit twee vleugels met veel ruimte eromheen. Een brug verbindt het terrein met de openbare weg. De woonvleugel ligt aan de weg en de vleugel met slaapkamers meer naar achteren van de weg af.

Aan de voorzijde van het woonhuis ligt een terras en er is een plein ingericht met groen en afgegrensd met hekwerk. Het gebouw heeft twee verdiepingen. Op de begane grond en op de eerste verdieping zijn een huiskamer en respectievelijk zes en zeven slaapkamers met eigen sanitair. Er is een souterrain met berging, fietsenstalling en hobbyruimte. Het hele pand is rolstoeltoegankelijk. Woonvoorziening Kwakelsepad ligt in de buurt van allerlei voorzieningen zoals winkels, kerk en openbaar vervoer.

Kwakelsepad heeft twee groepen voor jongeren en jongvolwassenen met een licht tot matig verstandelijke handicap. Zij hebben ondersteuning nodig bij hun dagelijkse bezigheden. Het wonen met anderen biedt hen de benodigde veiligheid, stimulans en huiselijkheid. De woonvoorziening biedt 24 uurszorg.

In de groepswoningen zorgen de begeleiders samen met een huishoudelijk medewerker in principe voor alle huishoudelijke zaken. De cliënten worden gestimuleerd om, waar mogelijk, te helpen met de huishoudelijke taken.
Alle cliënten hebben overdag hun bezigheden buitenshuis: zij gaan naar school, dagcentrum of werkproject van Ons Tweede Thuis. Als er door omstandigheden cliënten thuis zijn dan worden zij opgevangen door begeleiders. Als de cliënten na school of dagbesteding thuis komen, is er altijd begeleiding aanwezig op de eigen groep.
's Nachts is er een slaapwacht aanwezig. De begeleiders worden ondersteund door een teamleider, gedragsdeskundige en teamarts.

WV Kwakelsepad Kwakelsepad 10
1424AZ De Kwakel
Telefoon: 0297-353800 E-mail: info@onstweedethuis.nl

Bron: Marianne Mak - Ons Tweede Huis

Naar het overzicht