Open Kwakels Koppeltoernooi darts

13 oktober 2012

Dorpshuis De Quakel, voor even het Lakeside van de Lage Landen - Zaterdagmiddag 13 oktober meldden zich al vóór het middaguur de eerste paren bij het dorpshuis De Quakel om zich in te schrijven voor het eerste open Koppeltoernooi van De Kwakel, een initiatief van het activiteitencomité van het dorpshuis. Om 12 uur startte de inschrijving en men wenste van de partij te zijn. Pieter Langelaan en Gerard Bak, zelf gerenommeerde Kwakelse darters, noteerden de combinaties waarin de enthousiaste deelnemers de darts met elkaar zouden kruisen. Maar liefst twintig koppels uit de regio schreven zich in, veertig deelnemers dus. Zij brachten ook meteen wat aanhang mee en de sfeer zat er al gauw in.

De grote zaal van het dorpshuis, vrijdagavond nog geheel gevuld met stoelen voor de uitverkochte tweede Nostalgische Avond van stichting De Kwakel Toen & Nu, was nu omgetoverd tot een heuse darthall met maar liefst twaalf stellages met een dartboard en grote houten platen op de vloer als bescherming voor bouncende darts (terugstuitende darts vanaf het board). Op het podium een tafel waarachter de wedstrijdleiders het overzicht over de zaal en het wedstrijdschema hielden, en waarop de te winnen trofeeën uitgestald stonden.

Om half twee stipt traden de eerste koppels aan, aangemoedigd door de aanwezige tegenstanders, want darts beleef je gezamenlijk. Wie kent niet het gejoel en de aanmoedigende kreten tijdens de grote toernooien op tv? Onder de deelnemers grote Kwakelse namen als het echtpaar Ilona en Gerard Bak (finalisten individueel open toernooi De Kwakel 2011, gewonnen door Ilona), de broers Rick en René Kruyt, Joris Voorn. De verschillen waren groot, dat werd meteen al duidelijk, maar daar leed de sfeer niet onder. Verrassingen waren er ook: cracks hadden soms erg veel moeite met tegenstanders die zij vóór de zomer nog oprolden. Maar goed, het dartsseizoen is nog maar net begonnen, de focus is er waarschijnlijk nog niet bij iedereen. Het team van Gerard Bak sneuvelde onderweg, zo ook het team van Ilona. Uiteindelijk werd de finale een krachtmeting tussen De Kwakel en Kudelstaart: Rick en René Kruyt tegen Danny Zorn en William Hunitetu. Alhoewel, krachtmeting, De Kwakel ging met 5-0 het schip in. Maar zoals gezegd: het seizoen begint net, wie weet komt er nog gelegenheid voor een revanche.....

Na de prijsuitreiking nog even napraten in de gezellige bar van het dorpshuis en toen moest de organisatie de zaal weer in orde brengen voor de open bridgedrive van BACU de volgende dag. En maandagavond weer tafeltennis. Het is druk in het dorpshuis.

Naar het overzicht