Femke, Maaike en Marijke Versteeg naar Zambia

27 oktober 2012

Beste Sportvrienden, eind april hebben wij, in Ons Doel, een oproep gedaan voor voetbalkleding en -schoenen voor de mensen in Zambia. Dit i.v.m. met ons bezoek aan de Holy Rosary Sisters, die wij al ruim 20 jaar steunen met het opsturen van alles wat de mensen daar kunnen gebruiken plus financiële steun voor vele weeskinderen die daardoor naar school kunnen.

Omdat wij van de KLM ruim 200kg mee mochten nemen leek het ons leuk om naast kleding, schoeisel, schoolspullen en gereedschap, ook sportkleding mee te nemen voor het jeugdproject van sr. Bertha: waar jongeren (vaak weeskinderen) een opleiding volgen voor bv: metselaar, kleermaker of timmerman.

Nou, dit was niet tegen dovemansoren: vanuit de KDO familie werd fantastisch gereageerd. Wij mochten naast vele voetbalschoenen zelfs complete voetbaltenues ontvangen! Hierdoor konden wij een aantal teams aankleden en het aantal voetbalschoenen was op 1 paar na voldoende om met de eerder opgestuurde voetbalschoenen het hele team te voorzien.(gelukkig pasten Femke's sportschoenen dus had het hele team voetbal-, sportschoenen aan!)

Na het uitdelen van de tenues hebben we meteen een wedstrijd gezien. Voor de tegenstanders hadden we nieuwe shirts, dit was een groep kansarme jongeren en zij waren ontzettend dankbaar! Enkele weken na onze komst zou er een groot toernooi plaatsvinden, de tenues en shirts kwamen heel goed van pas.

Behalve de voetbal tenues konden wij met hulp uit De Kwakel ook baby's en kleine kinderen blij maken. Onder leiding van mw. Corry Zeldenthuis zijn een aantal dames aan het breien gegaan en mochten wij 56 paar gebreide sokjes meenemen! De mensen waren ook hier erg blij mee aangezien het 's nachts kan afkoelen tot maar 5 graden en warme voetjes dus erg welkom zijn!

Omdat namen noemen altijd moeilijk is doen we dit niet, maar wij willen namens de dolblije mensen in Zambia iedereen heel hartelijk danken voor alles wat jullie hebben meegegeven!!!

Op de foto's kunt u een kleine impressie zien van het uitdelen van de voetbal tenues en de wedstrijd die daarop volgde en zijn een aantal van de kinderen die we blij hebben gemaakt met de sokjes te zien!

Dank!

Femke, Maaike en Marijke Versteeg

Bron: Femke, Maaike en Marijke Versteeg

Naar het overzicht