Biologische wijn, niet te versmaden!

27 november 2012

Zondag 18 november j.l. werd de proeverij van Hans en Carin Verschuren opgeluisterd met de aanwezigheid van Thomas Herter, eigenaar van Château Segonzac en één van de Franse voortrekkers van biologische wijnproductie.

Kort na twee uur in de middag meldden zich de eerste geïnteresseerde liefhebbers voor de wijnproeverij. Zij werden niet teleurgesteld: één lange tafel waarop maar liefst een kleine 40 wijnen ontkurkt klaar stonden om te worden geproefd, met hier en daar heel toepasselijk een kaasplankje van Zuivelboerderij Vrouwenakker, en één tafel waarachter de trotse Thomas Herter zijn eigen wijnen stond aan te prijzen. Maar niet alleen dat. Ook allerlei vragen over biologische wijnteelt wist hij te beantwoorden in een voor een Fransman opmerkelijk goed Engels. Hij had het er druk mee. Voor mensen die meer wilden weten over zijn wijnbedrijf stond er heel attent een promotiefilmpje klaar op de laptop.

Beide organisatoren van de middag hadden het personeel achter de lange tafel goed geïnstrueerd, zodat zij tijd hadden voor een persoonlijke begroeting en een praatje over de wijn, wélke je ook in het glas had op dat moment. Vanzelfsprekend kennen Hans en Carin al hun wijnen persoonlijk en weten van alles te vertellen over de achtergrond van de wijn. Over de wijngaard, de wijnboer en de druiven uiteraard, maar ook over de nieuwe productiemethodes die sinds het midden van de jaren 70 zijn ontwikkeld, waardoor duurzame wijn sindsdien zo'n vlucht heeft genomen. De stabiele hoge kwaliteit en de betaalbaarheid danken de wijnen namelijk in grote mate aan die nieuwe technieken. En aan de passie van de wijnboer voor zijn wijn natuurlijk.

Wilt u deze feestdagen uw gasten een bijzondere wijn serveren? Een bezoekje aan de website www.naturalvinyard.nl is aan te bevelen en kan u helpen uw keuze te maken. De website leest als een goed boek bij de open haard, met een goed glas wijn in de hand natuurlijk. U maakt kennis met een aantal wijnleveranciers en leert veel over duurzame wijnbouw. En u voelt zich liefhebber onder de liefhebbers!

Naar het overzicht