Winter wonder wandeling

18 december 2012

DE KWAKEL - Alle (zeven) wandelclubs van De Kwakel lopen een keer per jaar gezamelenlijk een tocht van 30 kilometer. Deze jaarlijkse 'winter wonder wandeling' is zondag 9 december voor de achtste keer gelopen vanuit Amsterdam. Het werd uiteindelijk een wandeling van 32 kilometer.

De leden van de club 'De Heeren van Aemstel' hadden dit jaar de eer om de tocht te organiseren, wat ze perfect is gelukt. De bus stond klaar om de 50 deelnemers naar Mokum te vervoeren, de start was bij het centraal station. Via de smalle straatjes en langs de grachten liep de colonne door naar het Vondelpark richting het Amsterdamse Bos. Hier was bij de manege de koffiepauze met de bekende appelpunt.

De weg werd vervolgd langs de Ringvaart in Aalsmeer. Bij de Jac. Takkade stonden familieleden van de organisatie klaar met broodjes, snert en een warm drankje. Dit werd door de wandelaars zeer op prijs gesteld en er was weer energie voor de laatste 10 kilometer. Bij dit punt kwamen er ook nog wandelaars bij die de korte afstand liepen.

Het eindpunt na 32 kilometer was bij boerderij Nooitgedacht aan de Boterdijk. Daar stond de koffie en een borrel klaar en rond zes uur een warm buffet als afsluiting. De stalmeester Theo van de Heeren van Aemstel bedankte de gastvrijheid van Wim en Marie-Therése voor het beschikbaar stellen van hun gezellige stal voor dit wonderlijke winterse evenement.

Bron: St.De Kwakel Toen & Nu

Naar het overzicht