Dammen: Beslissende punten van Piet van der Poel

24 februari 2013

Rene de Jong had op een wiskundige manier uitgerekend dat het 1e team van Kunst & Genoegen twee bordpunten nodig had om het hoofdklasserschap te behouden. Maar om helemaal zeker te zijn gingen de Kwakelse dammers voor minimaal een gelijkspel of winst tegen de dammers uit Haarlem. Na een uurtje dammen in 't Fort zag het er niet rooskleurig uit voor K&G, geheel onverwacht kwam juist de sterke Wim Keessen met een schijf achter. Ook Rene de Jong had zich in een hachelijk avontuur gestort. Met zeer secuur spel wist Piet van der Poel zijn tegenstander in een hekstelling te nemen, zijn opponent dacht met een dure dam zijn vege lijf nog te redden. Maar Piet wikkelde bekwaam af naar een gewonnen eindspel en kon op de schouders van het publiek. Oud lid Rob Broekman was immers weer eens komen kijken, zijn vingers begonnen weer te jeuken van dit spektakel. Op het kopbord sloeg Adrie Voorn vervolgens toe, door zijn overwinning bezorgde hij zijn team minimaal een gelijkspel, en zichzelf de Th. Voorn-prijs voor de topscoorder in de bondswedstrijden. Het behoud van het hoofdklasserschap was nu definitief een feit, Wim en Rene deden er van alles aan om een puntje te halen maar dat mocht niet baten, uitslag 4-4.

Het 2e team moest dezelfde avond aan de bak in Zaandam, zij kwamen ook tot een 4-4 eindstand en sloten daardoor in de middenmoot van de 1e klasse af. Nestor en teamleider Leo Hoogervorst gaf het goede voorbeeld aan zijn teamgenoten door het hoogste aantal punten te scoren, voor hem ook een Th. Voorn-prijs straks bij de prijsuitreiking op de jaarvergadering.

Eerst moet het onderlinge kampioenschap nog beslist worden, daarin naderde Adrie koploper Wim Keessen tot op een punt door hun onderlinge treffen in zijn voordeel te beslissen. Hopelijk komt de geblesseerde Wim Konst weer snel dammen om zich ook nog in het strijdgewoel te storten.

Bron: Damclub K&G

Naar het overzicht