Koninginnedag 2013

05 april 2013

Beste Kwakelaars, Tot aan 28 januari leek alles er nog op dat we een heel gewone Koninginnedag voor de boeg hadden, totdat die middag er een bericht kwam dat Koningin Beatrix later op deze dag een belangrijke mededeling zou doen... Het lag in de lijn der verwachting dat er een troonswisseling zou plaatsvinden, maar toch nog onverwachts. Gelukkig is er tijd genoeg en zijn wij als "Kwakelaars" praktisch ingesteld om juist dit jaar op Koninginnedag iets speciaals te doen.

Wat gaan we doen als Oranjecomité?
Kort gezegd: we streven ernaar dat zoveel mogelijk mensen, jong en oud, naar het dorp komen om samen de troonswisseling te vieren. In ieder geval zorgen we ervoor dat er buiten een groot scherm zal hangen, zodat we van de gebeurtenissen in Amsterdam niets hoeven te missen.

Anders gezegd: eerst komen Beatrix, Willem Alexander en Maxima aan bod, daarna pas onze eigen activiteiten.

Het Oranjecomité heeft diverse activiteiten georganiseerd die staan in teken staan van deze speciale, laatste Koninginnedag op 30 april. Voor de kinderen zijn er 'look-a-like' verkiezingen en iedereen mag meeschilderen aan een aantal kroningskunstwerken die ter plekke geschilderd worden.

Als 15 jarige heb ik al eens een troonswisseling meegemaakt, nu als voorzitter van het Oranjecomité is het een hele eer en uitdaging om er in De Kwakel iets moois van te maken!

Onlangs zijn er, in de archieven van het Oranjecomité, notulen opgedoken van voor 1890, toen Koning Willem III nog de scepter zwaaide. Het blijkt dat wij tot de oudste 5 Oranjeverenigingen van Nederland behoren. Alle hulde gaat dan ook naar al die vrijwilligers die samen meer dan 125 jaar actief zijn geweest in het Oranjecomité. We hopen van harte dat ons hele programma voldoende aanleiding is om u bij de televisie weg te houden en toch naar het dorp te doen komen.

Binnenkort valt in De Kwakel de complete Oranje editie in uw brievenbus en zal deze ook te downloaden zijn via deze website. In dit mooie boekje vindt u het complete programma van 30 april, maar uiteraard kunt u ook hier alle informatie (binnenkort) terug vinden!

Tot ziens allemaal,
Albert Blommestijn
Voorzitter Oranjecomité
De Kwakel

Bron: Polderfeest.nl

Naar het overzicht