Kwakels Erfgoed

30 mei 2013

Enige tijd terug kreeg het parochiebestuur de vraag of de replica van de oude Kwakelse kerk weer op zijn oude plek mocht komen te staan. De kerk was indertijd door de maker Toon de Wit geschonken aan de Kwakelse veiling en gekocht door Henk de Groot, waar de kerk jarenlang heeft gestaan. Henk heeft de replica aan Stichting De Kwakel Toen & Nu geschonken, waarna de Stichting naar het parochiebestuur kwam.
Een mooi idee! De oude kerk, gebouwd in 1875 en gesloopt in 1968, staat na enige omzwervingen weer op zijn oude plek. Uiteraard moest nog het één en ander gebeuren voordat de kerk weer geplaatst kon worden. Het schilderwerk liet te wensen over en ook over de plek waar de kerk moest komen moest worden nagedacht.

Gelukkig kent De Kwakel handige mensen en zo heeft Dirk Plasmeijer de kerk opnieuw van een kleurtje voorzien en gedecoreerd, heeft zijn broer Martien het soldeer- en laswerk voor zijn rekening genomen en een prachtig haantje op de spits gezet, en heeft Jan van der Knaap een frame gemaakt waarop de kerk is geplaatst.

Samen met de Stichting De Kwakel Toen & Nu zijn we blij dat dit Kwakels Erfgoed weer terug is op zijn oude plaats.

Bron: Parochiebestuur

Naar het overzicht