Tour de Kwakel steunt stichting Sukacita

07 augustus 2013

Maar liefst 3 weken lang reden de renners van Tour de Kwakel richting het erf van de familie Vlasman aan de Boterdijk in De Kwakel. Tijdens de Tour de France moesten zij iedere dag de eerste 10 aankomende renners van elke etappe voorspellen. Behalve de enorme gezelligheid die dit met zich meebrengt, kan het de renners ook nog wat geld opleveren. Aan het eind van de tour worden alle dagprijzen bij elkaar opgeteld en in een enveloppe gedaan om op de afsluitende avond met de prijsuitreiking te worden uitgereikt aan de renners. De Tourdirectie had dit jaar een nieuwe regel in het regelement opgenomen dat niet opgehaalde prijzen worden gedoneerd aan een nader te bepalen goed doel.

Voor dit jaar is de tourdirectie uitgekomen bij de stichting Sukacita. Voor deze stichting is Yolanda Onderwater werkzaam. Zij is een Kwakelse die haar vleugels heeft uitgeslagen over Bali. In 2010 richtte Yolanda stichting Sukacita op. Stichting Sukacita heeft op Bali een kenniscentrum opgericht met als doel kennis over kinderen met een verstandelijke beperking te delen met speciale leerkrachten en de bevolking. Voor een kind met een verstandelijke beperking dat daarnaast vanuit de omgeving weinig meekrijgt is het leven een opgave. Als er meer kennis komt over deze doelgroep ontstaat er meer begrip over de wereld van deze kinderen. Stichting Sukacita wordt geleid door deskundige medewerkers in samenwerking met het Suryani Institute for Menthal Health.

De tourdirectie steunt van harte dit initiatief. Het is een kleinschalig project waarvan we zeker weten dat het geld direct op de juiste plaats van bestemming komt. Dat niet alleen de tourdirectie het een goed initiatief vond bleek wel op de avond van de prijsuitreiking. De renners die wel aanwezig waren doneerde spontaan hun enveloppen met de dagprijzen in de daarvoor bestemde emmer. De andere dag heeft de tourdirectie alle gedoneerde enveloppen weer opengemaakt die juist de week daarvoor allemaal waren dichtgeplakt. Het waren veel muntjes van 5 eurocent, 10 eurocent en 20 eurocent. Bij elkaar heeft dit toch een leuk bedrag van 342,15 euro opgeleverd.

Dit bedrag zal worden gebruikt voor projecten als workshops en begeleiding voor leerkrachten op de speciale scholen, workshops voor ouders en bevolking, onderzoek en samenwerking met opleidingsinstituten en informatie uitwisseling met het ministerie van Onderwijs. Wilt U meer weten over stichting Sukacita of misschien zelfs wel donateur worden, neem dan een kijkje op de website van deze stichting www.sukacita.org Op de foto ziet U de overhandiging van de cheque door "tourdirecteur" Peter Maijenburg aan Yolanda Onderwater. 

Bron: Tour de Kwakel

Naar het overzicht