Wandeling door het Egeltjesbos

19 augustus 2013

De wildernis beleven, dicht bij huis? Dat kan in De Kwakel, tijdens de wandeling die DUS! (D66 en GroenLinks) in het Egeltjesbos organiseert op dinsdag 27 augustus.

Want wist u dat u daar kunt dwalen, zo niet verdwalen, in het manshoge riet? Dat er van alles groeit en bloeit in het Egeltjesbos? Dat er paden zijn, een 'fladderdijk', rietruigtes, paddenpoelen, plasdrasgebiedjes, open water en speelvelden?

Kom op 27 augustus om 19.00 uur naar het Egeltjesbos en geniet van natuur dicht bij huis. Walter Büsse uit De Kwakel weet er, op de zijn bekende aanstekelijke manier, van alles over te vertellen en kent er de weg.

Het Egeltjesbos is een mooie combinatie van waterbeheer en recreatie. Het is in 2008 aangelegd in een samenwerking tussen de gemeente en het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht. Bij de plannen werden de bewoners en het IVN (instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) betrokken. Het Egeltjesbos werd een waterbergingsgebied; de klei die daarvoor weggehaald werd, kon gebruikt worden voor dijkverzwaring en de gemeente zag kans voor een recreatiegebiedje. Beleef het zelf op 27 augustus. De wandeling duurt ruim een uur en start bij de ingang van het Egeltjesbos op de hoek Irislaan en Rozenlaan in De Kwakel, om 19.00 uur.

Bron: Door de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht