Geslaagde Nostalgische Avond

21 september 2013

Op 20 september jl. vond de eerste Nostalgische Kwakelse Avond voor dit jaar plaats, georganiseerd door de Stichting De Kwakel Toen & Nu.

Het werd een avond vol gezelligheid, nostalgie, verhalen en prachtige oude foto's.

Bijzonder was de aanwezigheid van oud-Kwakelaars Dick Voorn (beter bekend als Coocky) en zijn broer Jan. De familie Voorn woonde aan de Boterdijk en Dick werd hier 65 jaar geleden geboren als 3e zoon van de Kwakelse kolenboer Dorus Voorn. Deze overleed op 42-jarige leeftijd toen Dick 5 jaar was. Later leerde zijn moeder een nieuwe man kennen en de familie verhuisde naar Maastricht. Z`n oudste broer Jan, die toen 16 jaar was, kwam nog regelmatig naar De Kwakel. In Limburg bleek dat hij een begenadigd voetbaltalent was en heeft hij o.a. bij MVV gespeeld, maar het bekendst is hij geworden als trainer. Zijn carrière kwam vooral in beeld als rechterhand en assistent van Bert van Marwijk bij Fortuna Sittard, Feijenoord en Borrusia Dortmund en natuurlijk als assistent-bondscoach op het WK 2010 in Zuid-Afrika en EK 2012 in Oekraine en Polen.

Ook bekend in De Kwakel en omstreken waren de Franciscanen, een ludiek trio wat in de jaren '60-'70 optrad op feestjes en partijen. Op velen verzoek hebben Ton Onderwater, Dirk Plasmeijer en Adrie Voorn nog één keer de stoute schoenen aangetrokken en een meedeiner ten gehore gebracht.

Klik hier om naar het fotoalbum van de Nostalgische Kwakelse avond te gaan.

Op vrijdagavond 18 oktober vindt er nog een Nostalgische Avond plaats. De belangstelling is echter zo groot, dat de toegangskaarten voor deze avond al zijn uitverkocht.
Aanvang: 19.30 uur; zaal open: 18.30 uur. 

Bron: A. Verheij

Naar het overzicht