Dammen: Wim Keessen heerst, 14 december donateurtoernooi

15 november 2013

De komende weken lopen de leden van Kunst & Genoegen hun donateurs af, voor drie euro mogen zij weer een jaar donateur blijven en zijn ze uitgenodigd om op zaterdagmiddag onderling te komen dammen in 't Fort De Kwakel. Voor de 20e keer organiseert de damclub dan het toernooi voor haar donateurs, een gezellig gebeuren voor jong en oud.

Op de clubavonden, elke maandagavond in 't Fort, is Wim Keessen enorm op dreef, zowel in de onderlinge competitie als in de beker voert hij de ranglijs aan. Tegen Piet van der Poel verloor Wim pas zijn eerste punt, voor de beker won Wim al zijn partijen tot nu toe. Wim Konst volgt de koploper op twee punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. De volle honderd procent scoorde oud nieuw lid Rob Broekman, maar hij speelde twee wedstrijden minder. Door Rob kwam het ook dat van kampioen Adrie Voorn nog niets te horen is, in een onderling duel verloor Adrie weer eens sinds tijden. De onderlinge competitie is nu toe tot ongeveer een derde gespeeld.

Voor de bond sloeg het 1e team een avond over, zijn kwamen op een stormachtige avond in verschillende files naar Almere vast te zitten en trokken onverricht ter zake terug naar De Kwakel. Het 2e team wist een week later Diemen wel te bereiken, zij presteerden uitstekend. Met een nipte zege stegen ze naar de bovenste helft van de competitie, met nu kans op de play-offs.

Top vijf onderlinge:
1 W Keessen 5-9
2 W Konst 4-7
3 P Terlouw 5-7
4 R Broekman 3-6
5 H Spring ih Veld 5-6

Beker: 1 W Keessen 4-8
2 A Voorn 4-7
3 P vd Poel 5-5
4 L Hoogervorst 3-4
5 J Bartels 4-4

Op de foto Wim Keessen speelt tegen Wim Konst.

 

Bron: A. Voorn

Naar het overzicht