Dammers K&G slaan goede slag in de hoofdklasse

19 januari 2014

De Kwakelse damclub lijkt weer verzekerd voor de verlenging van het hoofdklasserschap, met een klinkende 7-1 zege op Andijk deden ze goede zaken. Rechtstreeks kan de club al niet meer degraderen en voor de op een na onderste plaats scoorde de club een hoog aantal bordpunten. Gunstig voor als er clubs gelijk eindigen. Er staan nog twee bondswedstrijden op het programma, een tegen koploper Purmerend en een tegen de rode lantaarndrager Zaandam. Slechts een wedstrijd verloren de K&G-ers tot nu toe, van Den Ilp, verdienstelijk werden de nummers twee en drie op een gelijkspel gehouden.

Afgelopen maandag kwamen de dammers uit het verre Andijk op bezoek, K&G speelde met invaller Piet Terlouw op het kopbord. Na anderhalf uur spelen wist Adrie Voorn snel te winnen, zijn opponent trapte in een lokzet en kon het enkele zetten later schudden, 2-0. Wim Keessen speelde een mooie positionele partij en wist een zeer dunne stand nog fraai naar winst te voeren, 4-0. Twee Pieten zaten toen nog in de strijd, Piet Terlouw stond zwaar onder druk, maar Piet van der Poel kwam steeds beter te staan. Nestor Piet van der Poel, 80 jaar, wist door te breken naar de damlijn en vrij snel kon hij de beslissende zege aantekenen, 6-0. Piet Terlouw moest toen nog ruim een uur zwoegen voor een dik verdiende remise, eindstand 7-1. Goede zaken voor Kunst & Genoegen.

Het 2e team van K&G moet deze week aan de slag, bij een goed resultaat kunnen zij zich nog plaatsen voor de play-offs in de 1e klasse. Teamcaptain Leo Hoogervorst ziet zijn DC Nieuwveen al helemaal zitten als zij zouden promoveren! Voorlopig is er nog een gezonde rivaliteit in de onderlinge competitie, waar Leo zijn joker Wim Konst heeft ingezet voor de titel.

Stand hoofdklasse:
1 Purmerend 5-10
2 Almere 5-7
3 Texel 4-5
4 De Kwakel 5-5
5 Den Ilp 4-4
6 Andijk 5-4
7 Haarlem 5-3
8 Zaandam 5-0

Bron: A. Voorn

Naar het overzicht