Stichting AED de Kwakel werkt samen met Ambulance Amsterdam

31 maart 2014

Ambulance Amsterdam zoekt de samenwerking met lokale burgerhulpverleningsorganisaties om de kans van overleven te vergroten voor de burgers met een acute circulatiestilstand. De aanrijdtijden van de ambulances zijn over het algemeen binnen de norm van vijftien minuten. Voor een reanimatie is dit echter te lang waardoor de samenwerking met burgers noodzakelijk is.

Bij acuut hartfalen is het van groot belang dar er zo spoedig mogelijk (in ieder geval binnen zes minuten) gestart wordt met het opstarten van een reanimatie. Hoe sneller er ook een Automatische Externe Defibrillator (AED) ter plaatse kan zijn en ingezet wordt, hoe groter de kans van overleven voor de patiënt.

Om dit te bewerkstelligen is Ambulance Amsterdam, de verzorger van ambulancediensten in onze regio, het project Burgerharthulp gestart: een oproepalarmeringssysteem om de burgers en AED zo spoedig mogelijk ter plaatste te laten komen.
In De Kwakel is hierbij samenwerking gezocht met de Stichting AED De Kwakel. Dit heeft afgelopen week geresulteerd in het ondertekenen van een convenant. In dit document worden afspraken gemaakt over de opleiding en kwaliteitseisen van deelnemers aan dit project. Ambulance Amsterdam ondersteunt hierin de stichting en de vrijwilligers.

Directeur Jan Pierik van Ambulance Amsterdam en Richard van Zanten van Stichting AED de Kwakel ondertekenen het convenant

Naar het overzicht