Veilig oversteken 30 km zone

30 januari 2008

Attentiehandjes: overstekende kinderen!! Op woensdag 30 januari j.l. vond de officiële opening plaats van de attentiehandjes aan de Anjerlaan bij basisschool De Zon in De Kwakel. Deze attentiehandjes zijn door Buurtbeheer De Kwakel in het leven geroepen om de leerlingen van De Zon een veiligere oversteek te bieden. Deze oversteekplaats wordt gebruikt bij het halen en brengen van de kinderen uit de noordelijke helft van De Kuil. Daarnaast wordt deze oversteekplaats gebruikt om met de leerlingen van school naar de gymzaal te gaan. Er is gekozen voor deze attentiehandjes omdat de gemeente Uithoorn geen zebrapaden gebruikt om oversteekplaatsen aan te duiden. Toch wilden wij van Buurtbeheer automobilisten extra attenderen op overstekende kinderen.

Dat de kinderen hier blij mee waren was goed te merken. Zij gingen heel enthousiast met rode en groene smileys aan de gang om automobilisten bewust te maken van de oversteekplaats. Door met z'n allen dwars door het spandoek te lopen werd de oversteekplaats officieel in gebruik genomen.
Mocht u dit evenement gemist hebben, wat erg jammer is want de sfeer was gezellig, dan krijgt u in de loop van het jaar nog een nieuwe kans.
In overleg met de gemeente wordt dit jaar ook een veiligere looproute gecreëerd vanuit de Orchideeënlaan naar basisschool De Zon. Tevens ligt er bij de gemeente een plan van Buurtbeheer De Kwakel om een veiligere fietsroute te creëren vanuit de Mrg. Noordmanlaan naar basisschool De Zon.
Buurtbeheer De Kwakel blijft aan uw kinderen denken!

Bron: Buurtbeheer De Kwakel

Naar het overzicht