Tavenu toont hoe leuk muziek maken is

24 juni 2014

DE KWAKEL - Tavenu verzorgde zaterdag in De Kwakel voor de vijftiende keer het Midzomeravondfestival. Om te tonen hoe leuk het is om muziek te maken.

Het feest begon met een optreden van de steelband van Tavenu, samen met de Sambagroep van Bovenkerk. Een belangrijk onderdeel van het programma was het slotconcert van leerlingen van groep 5a en 5b van basisschool De Zon, die onder leiding van Lieke van den Boogaard lieten horen wat ze het afgelopen jaar op de trompet hadden geleerd. Iedereen had familie meegenomen, zodat het plein voor dorpshuis De Quakel al vroeg druk bezet was.

De fanfare van Tavenu zorgde met het muziekstuk Traffic Jam voor de inleiding van het grootste spektakel van de avond. In dit muziekstuk leidt de verkeersdrukte tot een autocrash, waarna sirenes en toeters te horen zijn. De grote verrassing kwam toen er een echte auto op het middenpodium kwam rijden. De auto moest remmen voor de (speelgoed)eend en de bestuurder tuimelde naar buiten. Gelukkig mankeerde niemand iets. Vier muzikanten veegden de rommel op en maakten daarbij ritme met hun bezems en containers. Daarna werd de auto grondig gewassen. De slagwerkers van Tavenu gingen ritmisch met sleutels en hamers aan de slag om de auto weer op te lappen. Het dichtdoen van de motorkap vormde de bas.

Slagwerkgroep Bovenkerk liet samen met de slagwerkers van Tavenu een afwisselend programma horen met melodische slagwerkinstrumenten. Trio Glasbak verzorgde een komische act en maakte muziek door te blazen op glazen flessen die met water op stemming waren gebracht.

Als speciale gastspeler had de fanfare de Italiaanse paukenist Tim Pani uitgenodigd. Hij had zijn wereldtournee onderbroken om in De Kwakel te komen spelen. Geflankeerd door een beveiliger speelde hij een paukensolo en een solo op triangel.

Ook de meiden van Jazz en showballet Nicole waren weer aanwezig om het publiek te vermaken met hun dansen. Tavenu's eigen steelband zorgde voor de zomerse klanken van deze avond en het programma werd om kwart over elf afgesloten door de fanfare met een Andre Hazes medley.

Met deze 'funfare'-avond wilde Tavenu vooral laten zien en horen dat muziek maken een leuke hobby is. Meer informatie over Tavenu is te vinden op www.tavenu-dekwakel.nl.

Bron: Dichtbij.nl (Witte Weekblad)

Naar het overzicht