Tour de Kwakel: Mario van Schie heeft een gouden lap!

14 juli 2014

Louis van Gaal heeft uiteindelijk een bronzen, die van Mario  van Schie is nog steeds van goud. Al bijna een week siert de gele trui zijn schouders, als teken dat hij bovenaan staat in het tourspel dat in het Tourhome wordt gespeeld. Er zijn echter nog 99 kapers op de kust, waarvan Timo Kas en Joris Voorn het dichtst op het wiel van Mario rijden. De top tien bestaat voornamelijk uit jonge renners, extra gemotiveerd door de witte trui die Tino Kas nu in bezit heeft. Van 'de oude hap' weet John vd Hulst zich het best te handhaven, hij bezit  virtueel de grijze trui. Maar pas op voor Eric Zethof, deze veelvoudig winnaar van Tour de Kwakel ligt op de loer. Wim Verlaan, de winnaar van verleden jaar, koerst wat teleurstellend in het midden van het  peloton. Aan de staart bengelt Thijs Holla, Thijs zal een trapje harder moeten geven om de rode lantaarn te ontlopen. De beste renster van dit peloton is op dit moment Ria Verhoef, zij ligt een fotofinish voor op Willy Turk. De mazzeltrui, de rode, is op dit moment in handen van Paul Hogerwerf, hij haalde de meeste extra punten. De ploegen hebben dit jaar wel heel toepasselijke namen, bijnamen van wielrenners. Zo staat daarom 'Il Campionissimo' op de eerste plaats. Mario is daarvan de kopman. Zijn knechten zijn Ton Onderwater, Henk Raadschelders, Arthur Franken en Jan Harte, zij rijden vol trots met hun gele pet op door De Kwakel. Deze ploeg wordt op de voet gevolgd door, hoe kan het ook anders, 'De Eeuwige Tweede'. Het verschil is nog klein, het is goed mogelijk dat 'De Kanibaal' dit klassement nog gaat verbouwen.

De randzaken zijn inmiddels goed geregeld, koele bidons, warme hapjes  en een verfrissende dopingcontrole. Het was daarom vrijdagavond gezellig toeven in het Tourhome. De renners komen op deze zogenaamde knobbelavond bijeen om de eerste week 'touren' door te nemen. De mindere goden hadden natuurlijk veel lek gereden en de vooral jongere goden ging het voor de wind, praatjes genoeg. Maar Parijs is nog ver zou  Joop Zoetemelk gezegd hebben. Een delegatie van het bestuur van dit tourspel reist inmiddels met Joop door Frankrijk om zich te oriënteren op de tourstart van volgend jaar in Utrecht.  Van Chris Verhoef kreeg het bestuur al een 'selfie' met Lars Boom erop. Lars zag het helemaal zitten een rit over erve Vlasman, helemaal zijn terrein. Volgend jaar bestaat dit tourspel immers 60 jaar en daarom maakt het bestuur zich sterk voor een rit om het Tourhome. Maar eerst gaan de deelnemers de komende week de bergen in, het grind op erve Vlasman wordt op een hoop geharkt en klimmen maar.

 Op de foto de beste voorspellers tot nu  toe,  vreedzaam  in het Tourhome, gele truidrager Mario van Schie en rode truidrager Paul Hogerwerf.

Gele trui:

 1 Mario van Schie           50 punten

 2 Timo Kas                       48

 3 Joris Voorn                    48

 4 John van de Hulst          48

 5 Eric Zethof                      47

 6 Roy Klijn                          47

 7 Mathijs v Rijn                  46

 

Bron: A. Voorn

Naar het overzicht