6e Nostalgische Avond maakt weer veel los in het dorpshuis De Quakel

29 september 2014

Vrijdagavond 26 september tegen half 8 liep het dorpshuis weer helemaal vol met Kwakelaars, oud-Kwakelaars en enkele nieuwe Kwakelaars uit de nieuwbouwwijken, vol verwachting wat Stichting De Kwakel Toen & Nu dit jaar weer zou vertonen.

Voorzitter Ben Plasmeijer heette iedereen welkom waarna broer Dirk (vice-voorzitter) de microfoon ter hand nam en de beelden op het grote scherm van uitleg en commentaar voorzag.

De avond begon met een filmisch verslag uit 1944 van de ontvangst door het dorp van het 40 jarig priesterschap van pastoor Noordman. Een bijzondere opname, geschonken door Stichting Oud-Uithoorn/De Kwakel. Deze vastlegging werd gevolgd door nog een ander, recenter filmpje: de kermisoptocht van 1972. De aanwezigen roerden zich danig en menigeen werd door Dirk (bijgevallen door het overige publiek), herinnerd aan de vreemde uitdossing in zijn jonge kermisjaren.

Aanwezig was ook Gerard Koppers die een boek met prachtige luchtfoto's van De Kwakel heeft uitgegeven. Hij is daarvoor zelf met een Chessna de lucht in gegaan. Men kon het boek of afzonderlijke foto's bij hem bestellen.

Na de pauze nam Roel Verhoef, de duivenmelker (en vriend van Tinus Duif), even de microfoon over van Dirk om over zijn jeugd en latere jaren in De Kwakel te vertellen. In stofjas, met duivenmand, duivenklok en een blik duivenvoer gaf Dirk Plasmeijer een geweldige imitatie van deze Bekende Kwakelaar.

De onderwerpen die vervolgens getoond werden, waren nieuwe rubrieken op de site www.de-kwakel.com of aanvullingen van bestaand materiaal. Zoals Kwakelse Bruidsparen, Creatieve Kwakelaars, Kwakelaars in den Vreemde, Quakelse Ridders en uiteraard ook de kermis van dit jaar.

Om half elf was de presentatie gedaan en was er nog ruim tijd voor de aanwezigen om de kennismaking te hernieuwen, herinneringen op te halen en vooral veel anekdotes op te dissen. Het bleef dus nog lang gezellig in het dorpshuis.

Stichting De Kwakel Toen & Nu wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze avond: Harrie Katteler voor de portretten langs de wanden, Ton Kamminga voor de technische ondersteuning, Chris Woerden (Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel), bestuur en vrijwilligers van het dorpshuis, de donateurs en de sponsors.

De foto's van deze avond zijn gemaakt door Annemarieke Verheij van Verheijfotografie.
Klik hier om naar het fotoalbum elders op de site van De Kwakel Toen & Nu te gaan.

Overigens zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor de tweede Nostalgische Avond op 10 oktober (zelfde programma). Kaarten à € 5,00 zijn te bestellen bij Dirk Plasmeijer, Tel. 0297-563335, 's avonds van 18.00 - 19.0018.00 - 19.00 uur.

Bron: B. Voorend

Naar het overzicht