Dorpshuis De Quakel heeft een nieuwe beheerder

17 december 2014

"Mijn ouders hadden nooit kunnen vermoeden dat ik me tot zo'n Kwakelaar zou ontwikkelen. Zij verlieten eind jaren 60 de provincie Zuid-Holland om het bedrijf van de heer W. Verlaan over te nemen. Mijn broer en ik zijn geboren aan de Drechtdijk en we zijn nooit meer weggegaan uit De Kwakel".

Zo begint de sollicitatiebrief van geboren Kwakelaar Edward Verburg, 41 jaar en getrouwd met Astrid Bakker. Een, die zijn sporen al een beetje verdiende tijdens feesten en evenementen in en rond De Kwakel. Zijn familie heeft nog steeds een kwekersachtergrond, Edward helpt daar nog regelmatig een handje, dus is hij ook goed bekend met de taal die in die wereld gesproken wordt.

"Samenwerken is een must in zo'n kleine gemeenschap", zo gaat hij verder, "en daar zal ik me sterk voor maken. Dit is ook de reden dat ik solliciteer. Ik ben trots op ons dorp en ik wil kijken of mijn bijdrage tot een groei van het aantal leden/gebruikers van het dorpshuis kan leiden".

Het Bestuur van de Stichting Dorpshuis "De Quakel" had de afgelopen maanden een zware taak, om uit 23 sollicitanten, waartussen een aantal steengoede kandidaten, tot een beslissing te komen wie de opvolger zou moeten worden van Piet Kas, die zoals bekend per 3 februari 2015 met pensioen gaat. Maar deze brief trok onmiddellijk de aandacht, door de heldere motivatie en een voorgestelde planmatige aanpak. Toen in de sollicitatiegesprekken bleek dat er inderdaad een zeer gemotiveerde-, HBO (Hotel- en Catering Management) opgeleide-, en op mensen gerichte persoon voor ons stond, terwijl ook de verdere papieren prima in orde waren, was duidelijk, dat wij een kansrijke kandidaat voor ons hadden. Het Bestuur koos na de laatste gespreksronden uiteindelijk unaniem voor Edward en ook Piet Kas en zijn rechterhand Ria van Egmond, die allebei in de laatste ronden hun advies konden uitbrengen, spraken een voorkeur voor hem uit.

Edward gaat dus per 1 januari 2015 van zijn hobby zijn werk maken en heeft zelf al aangegeven, dat hij in zijn nieuwe functie ooit wil eindigen "als een soort vader van De Kwakel". Het Bestuur zal hem in dit streven zoveel als mogelijk is steunen en twijfelt er eigenlijk niet aan, dat hij daar in zal slagen. Hij heeft daarbij een goed voorbeeld aan Piet Kas, die zich in die zin de afgelopen jaren volledig heeft waargemaakt en die hem de komende weken wil inwerken. Piet en Ria, maar ook de andere leden van ons zeer gewaardeerde vrijwilligerskorps zullen Edward hopelijk in goede samenwerking snel wegwijs maken om de goede naam van ons Dorpshuis op een zo mogelijk nog hoger plan te tillen en de zo geroemde gezelligheid te bewaren. Voor niet alleen de meer dan 17 vast gehuisveste verenigingen, maar ook voor alle andere gebruikers en bezoekers hopen we, dat de service na een inwerkperiode op hetzelfde plezierige niveau komt te liggen als al het geval was. Aan Edward zal het in ieder geval niet liggen, en het Bestuur heeft daar het volste vertrouwen in.

Bron: Bestuur Dorpshuis

Naar het overzicht