Kruispunten in De Kwakel veiliger

22 januari 2015

DE KWAKEL - De gemeente Uithoorn start binnenkort met het veiliger maken van vijf kruispunten in De Kwakel. Bovendien worden twee oversteekplaatsen aanpakt.

Het gaat om projecten die onderdeel zijn van het Uitvoeringsprogramma van het Verkeersstructuurplan De Kwakel. De kruispunten die worden aangepakt zijn: Mgr. Noordmanlaan -Kwakelsepad, St. Jozeflaan - Kwakelsepad, Boterdijk - Distellaan, Boterdijk -Hooilaan en Drechtdijk - Mgr. Noordmanlaan.

Vier kruispunten worden voorzien van een niet verhoogd plateau, uitgevoerd in rode klinkers. Het kruispunt Boterdijk-Distellaan daarentegen krijgt wél een verhoogd plateau.

Bij de oversteekplaatsen gaat het om het verbeteren van de oversteek over de Vuurlijn ter hoogte van het KDO-terrein en het verbeteren van de oversteek over het Kwakelsepad ter hoogte van de Stelling. De twee oversteken worden voorzien van onder meer een verhoogd plateau in rode klinkers en een zebramarkering.

Over de maatregelen heeft overleg plaatsgevonden met de werkgroep VSP- De Kwakel. De gemeente gaat de werkzaamheden begin februari aanbesteden. Zodra de gunning is afgerond, kunnen de werkzaamheden, afhankelijk van de weersomstandigheden, van start. De definitieve planning volgt later.

 

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht