Kampioen met badminton

27 januari 2015

Team 1 van in Badmintonvereniging De Kwakel is zondag in de bloemen gezet als huldiging voor het behalen van het kampioenschap.

Overigens was het team al kampioen voordat de laatste wedstrijd werd gespeeld. Het team bestaande uit Mandy, Anoeska, Eefje, Eric en Frank heeft slechts één keer gelijk gespeeld en de overige wedstrijden allemaal gewonnen.

Het was voor het eerst dat deze spelers bij elkaar in het team zaten, want alle teams bij de vereniging zijn dit competitieseizoen opnieuw samengesteld. Een bijzondere prestatie moet hier ook genoemd worden en dat is dat Mandy in de hele competitie maar één wedstrijd heeft verloren. Dat geldt ook voor Eric, maar die raakte geblesseerd, zodat hij de laatste drie wedstrijden niet mee kon spelen. In het eerste weekend van februari mogen ze hun kunsten nog eens vertonen tijdens het kampioenentoernooi in Almere. Dan komen alle kampioenen van de provincie Noord-Holland bij elkaar.

Bij badmintonvereniging De Kwakel waren verder nog zes teams actief in de regiocompetitie: een recordaantal. Team 2 behaalde in de derde klasse de tweede plaats. Het derde team van De Kwakel had het moeilijker, omdat de meesten voor het eerst uitkwamen in deze klasse. Het team eindigde als laatste.

Twee teams in de vierde klasse bestaan uit jeugdige talenten die voor het eerst uitkwamen in de seniorencompetitie. Team 4 werd vijfde. Het herenteam is uiteindelijk als laatste geëindigd. Team 5 speelde in de vijfde klasse en behaalde een zesde plaats.

Bij Badmintonvereniging De Kwakel speelt de jeugd elke zaterdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in de KDO-sporthaal. De senioren spelen daar op maandagavond van 19.00 tot 22.30 uur. Meer informatie op www.bvdekwakel.nl en Facebook.

 

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht