Wonen in Vrije Noortveen met een zorgaanbod

04 april 2015

DE KWAKEL - Het voormalige glastuinbouwgebied rond de Iepenlaan in De Kwakel krijgt deels een bestemming als openbaar groengebied met de naam Het Vrije Noortveen.

Hier ontwikkelen de gemeente Uithoorn en COUP urban producers een woon-, werk-, leef- en recreatiegebied voor mensen die op zoek zijn naar een mooie, groene plek met ruimte, natuur én een zorgfunctie.

'Deze plek is een verborgen pareltje,' zegt wethouder Marvin Polak. 'De manier waarop Het Vrije Noortveen wordt ontwikkeld is vernieuwend; het past helemaal in de huidige tijdsgeest en sluit aan bij de wensen van de gemeente.'

In dit historische gebied, dichtbij de stad maar met volop ruimte en groen, realiseert COUP samen met architectenbureau KettingHuls, communicatiebureau Bourne en de gemeente Uithoorn een vrij woonconcept waar mensen zelf kunnen invullen hoe ze er gaan wonen en leven.

Er zijn twee ruime bouwkavels langs de Stelling van Amsterdam. Het gaat hier niet om individuele woningen, maar om eigen woningen die minimaal een erf en bepaalde zorgaspecten delen. Hoe zij dit invullen, staat de kopers vrij. Zij kunnen bijvoorbeeld samen energie opwekken en/of zorg organiseren.

COUP geeft, samen met geïnteresseerden, het woonconcept verder vorm en begeleidt hen tot de koopovereenkomst. Daarna kan COUP desgewenst haar diensten verder uitbreiden. Zowel het proces als het product worden de komende maanden met de toekomstige bewoners verder uitgewerkt. Meer info en aanmelden via www.hetvrijenoortveen.nl.

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht