Rene de Jong gehuldigd, Adrie Voorn 100% met sneldammen

16 april 2015

De dammers van Kunst & Genoegen hebben hun seizoen afgesloten. Vrijdagavond was er de jaarvergadering, daarin werd Rene de Jong door bondsbestuurder Martin Kruijswijk in het zonnetje gezet. Rene ontving mooie woorden en een speldje van de KNDB voor 40 jaar lidmaatschap. Van de club kreeg hij een bloemetje en dank voor zijn inzet voor K&G. Rene was onder andere de geestelijk vader van het donateurtoernooi . Ondanks dat hij bij KDO op de clubavonden moet werken, verzorgt hij de standen, damt ,rijdt en vaart hij het 1e team heel Noord-Holland door. Tijdens de gezellige afsluiting, na de vergadering, verzorgde Rene ook de prijsuitreiking. Wim Keessen werd als kampioen gehuldigd en Piet Terlouw als winnaar van de Cor van Zaal-prijs. Henk Springintveld en Adrie Voorn ontvingen de Th. Voorn-prijs voor topscoorders in hun team. Daarnaast ontvingen de dammers van het 2e team een aandenken voor hun behaalde kampioenschap.

De laatste prijzen overhandigde Rene de maandagavond daarop. Daarin streden 12 dammers om de sneldamtitel. In de 1e partij won Adrie van de kampioen, dat gaf hem zoveel moraal dat hij ook al de overige dammers aan zijn laars lapte. Rene de Jong en Wim Keessen werden gedeeld 2e. De prijs van de troostfinale ging naar Bert van Wermeskerken, waarmee Rene hem als laatste feliciteerde.

De dammers gaan tot de Kwakelse kermis in ruste, het bestuur werkt intussen door aan een website en aan een jeugdplan om de club meer levensvatbaarheid te geven. De 87 jarige club wil aan haar inmiddels broze toekomst blijven werken en straks koninklijk aan haar naam toevoegen.

 

Bron: A. Voorn

Naar het overzicht