Kinderloop steeds meer in trek

02 juli 2015

DE KWAKEL - Het feestcomité en atletiekclub AKU hebben de afgelopen jaren tot hun genoegen steeds meer kinderen aan de start zien verschijnen bij de kinderloop, onderdeel van de jaarlijkse Kooyman Polderloop.

Dit jaar wordt de polderloop op donderdag 30 juli gehouden. Tot drie jaar geleden deden gemiddeld 100 kinderen mee aan dit onderdeel van de polderloop, de laatste twee jaar zijn dat er 175 geworden.

1 kilometer

Voor de kinderen wordt een afstand uitgezet van 1 kilometer dor een mooi stukje van De Kwakel, waarbij zij enthousiast worden aangemoedigd door familie, vrienden en overige Kwakelaars langs de kant. Aan het einde van het parcours, voorbij de finish, wachten een medaille en als extra beloning een ijsje.

De start van de 1 kilometer is om 19.00 uur en inschrijven is al mogelijk vanaf 18.00 uur. Voor de organisatie is het geen enkel probleem als zich dit jaar meer dan 200 kinderen zouden aanmelden om mee te doen. Het is dan wel belangrijk dat iedereen op tijd komt, anders is er niet genoeg tijd voor het inschrijven. De Polderloop heeft nog twee onderdelen: de 4 kilometer, die start om 19.15 uur en de 10 kilometer die begint om 20.00 uur.

De Polderloop is onderdeel van het Kwakelse Polderfeest.

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht