Ondernemers zetten De Kwakel in bloei

23 juli 2015

DE KWAKEL - Passant en bewoner, het zal niemand ontgaan zijn: de invalswegen en het centrum van De Kwakel hebben een ware gedaantewisseling ondergaan. Op de Drechtdijk, Boterdijk, Ringdijk, Anjerlaan en het Kwakelse Pad hangen aan veel lantaarnpalen zogenaamde 'baskets' met hanggeraniums en op strategische plekken in het dorp staan grote Geraniumpiramides.

Ook is de beplanting van de reeds aanwezige bakken vernieuwd. Dit alles is gebeurd op intitiatief van de Kwakelse Ondernemersvereniging en de lokale LTO afdeling, opgekweekt en verzorgd door Kwekerij de Noordpoel, opgehangen door gemeente en Buurtbeheer, en betaald door alle Kwakelse ondernemers. Een waar staaltje Kwakelse samenwerking.

'Veel ondernemers zullen er niet van op de hoogte zijn, maar het geld hebben de ondernemers gezamenlijk opgebracht,' aldus voorzitter van de ondernemersvereniging De Kwakel Wim van Scheppingen. 'Vandaar dat we de realisatie van dit initiatief goed onder het voetlicht willen brengen. Het wordt gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds, een pot met geld door ondernemers bijeengebracht.'

Sinds kort betaalt iedere ondernemer/onderneming een toeslag van 105 euro op zijn of haar zakelijke OZB aanslag. Dit geld komt in het zogenaamde Ondernemersfonds. Een deel van het geld wordt gebruikt voor promotie en speciale activiteiten in Uithoorn en De Kwakel maar het grootste deel is beschikbaar voor de sectoren die geld hebben ingelegd. Voor De Kwakel komt het geld beschikbaar voor de Ondernemersvereniging en de Agrarische sector.

Beide hebben de handen ineen geslagen en hebben ervoor gekozen veel activiteiten gezamenlijk op te pakken. Het 'aankleden' van het dorp met bloemen en planten is daar een voorbeeld van.

Ondernemersdag

Een nieuw initiatief is het organiseren van een Kwakelse Ondernemersdag deze staat gepland op 18 september. 's Middags vanaf 16.00 uur worden alle ondernemers van De Kwakel uitgenodigd in de gloednieuwe B&B en kookstudio 'In den Ossewaerd'.

Het is een middag die is bedoeld om kennis te maken met dit nieuwe bedrijf maar ook om Kwakelse ondernemers gelegenheid te geven te netwerken.

Oud-Kwakelaar Ton van Oostwaard geeft een presentatie over een plan om de regio door beplanting van groen langs wegen schoon te maken van fijnstof. Provincie, gemeenten, het Rijk maar ook het buitenland hebben grote belangstelling voor dit duurzame idee.

Een hapje en drankje ontbreken deze middag niet. Ondernemers die deze eerste Kwakelse Ondernemersdag niet willen missen kunnen zich alvast inschrijven. Dat kan alleen via de site ondernemersborrel.kwakelseondernemersvereniging.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook dit initiatief wordt betaald vanuit het ondernemersfonds.

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht