Nieuw jeugdorkest De Kwakel

21 augustus 2015

Ook voor Tavenu is de vakantie weer afgelopen. Vanaf 18 augustus is de repetitie weer gestart voor het orkest en de steelband. Ook de muzieklessen voor de beginnende muzikanten gaan weer beginnen.

Op dinsdag zal het in het dorpshuis van de Kwakel weer een komen en gaan worden van leerlingen op saxofoon, gitaar, trompet en slagwerkinstrumenten. Lieke (saxofoon, gitaar), Erik (koperinstrumenten) en Sander (slagwerk) staan dan weet klaar om de leerlingen les te geven. Ook start binnenkort het nieuwe jeugdorkest (van de Kwakel). De leerlingen leren zo ook hoe ze moeten samenspelen.

Jeugdige muzikanten die al een instrument bespelen en graag met dit orkest willen meedoen zijn ook welkom. Alle instrumenten mogen aanschuiven net als bij het orkest van de Kwakel. Dus speel je piano (keyboard), gitaar, viool, harp, dwarsfluit, saxofoon, trompet of drums, je bent welkom om te komen proberen of het iets voor je is.

Tevens gaat er binnenkort weer een AMV cursus van start. In twintig lessen leer je de basisbeginselen van de muziek ter voorbereiding op instrumentlessen. Tijdens deze lessen zul je ook kennismaken met allerlei instrumenten zodat de keuze van instrument dat bij je past misschien wat eenvoudiger wordt. De AMV lessen worden gegeven op donderdagmiddag in het dorpshuis in de Kwakel.

Herintreders kunnen ook meedoen met het orkest of de steelband.

Meer informatie: www.tavenu-dekwakel.nl

 

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht