Rick FM tekent 10 jarig huurcontract met Dorpshuis De Quakel

22 november 2015

Rick FM, de lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel, heeft de afgelopen jaren uitgezonden vanuit haar studio in de Straatsburgflat. Deze flat wordt 2016 gesloopt en Rick FM moest een andere plek zoeken voor haar radiostudio. Rick FM had daarbij de voorkeur om een nieuwe locatie te hebben die minder geïsoleerd zou liggen dan de huidige in de Straatsburgflat. Een locatie waar ook andere activiteiten plaatsvinden en waar mensen ook makkelijker naar de studio toe kunnen komen. Na veel zoeken, in totaal zijn er ruim 20 locaties de revue gepasseerd, heeft Rick FM gekozen voor het Dorpshuis De Quakel. In het dorpshuis hebben tal van verenigingen hun activiteiten, waar Rick FM nu al regelmatig over bericht. Het dorpshuis De Quakel en Rick FM verwachten dat dit door vestiging van Rick FM alleen maar versterkt zal worden. Hoewel Rick FM, ooit als piraat in De Kwakel is begonnen, is het niet de bedoeling dat Rick FM alleen Kwakels nieuws uitzend. Ook Uithoorn blijft centraal in de berichtgeving van Rick FM. Een mooi voorbeeld daarvan is het programma "Rick FM in de middag" dat doordeweeks van 13.00 tot 15.00 uur wordt uitgezonden. Presentator Frank van Agtmaal ontvangt daar dagelijks mensen die over hun activiteiten in Uithoorn vertellen. Van wijkagent tot burgemeester, van kinderpostzegelactie tot toneelvereniging, alles valt te horen bij "Rick FM in de middag". Rick FM is te ontvangen via de kabel op 99.0, via de ether op 106,3FM en via internet op www.rickfm.nl.

In het dorpshuis is de afgelopen maanden een gedeelte van de bovenverdieping omgebouwd tot radiostudio. Komende weken wordt de radiotechniek verhuisd van de Straatsburgflat naar het Dorpshuis De Quakel. Tijdens de verhuizing zullen de uitzendingen nog verzorgd wordt vanuit Studio 2 in de Straatsburgflat. Zodra Studio 1 in De Kwakel gereed is zullen de uitzendingen vanuit het Dorpshuis gaan plaatsvinden. Rick FM verwacht dat dit omstreeks half december zal kunnen gebeuren. De zendmast van Rick FM blijft in de Europarei, zodat het luisterbereik niet af zal nemen door de verhuizing.

Donderdag 19 november hebben Aad Rekelhof, voorzitter van het dorpshuis De Quakel, en Jan Tilburgs, voorzitter van Rick FM, een huurcontract voor 10 jaar getekend. Het Dorpshuis heeft hiermee weer een vaste huurder en Rick FM kan vanuit het dorpshuis weer verder bouwen aan haar informerende en verbindende functie voor Uithoorn en De Kwakel. Begin januari zal de officiële opening van de nieuwe studio zijn, waarbij iedereen kan komen kijken.

Bron: Geplaatst door: A, Verheij - Bron: J. Tilburgs

Naar het overzicht