60e Tour de Kwakel feestelijk afgesloten

14 augustus 2015

Afgelopen vrijdag kwam er dan toch echt een einde aan de Tour de Kwakel 2015. Vanwege het 60-jarige jubileum van dit wielerspel was 't Dorphuis De Quakel het decor van de feestavond.

De deelnemers kwamen eerst nog wat onwennig binnen stappen. Maar door de muziek van Harry Bakker (en de supersnelle serveersters) waagden zich er in de loop van de avond steeds meer op de dansvloer en vonden enkele het zelfs nodig hun zangkwaliteiten met de zaal te delen. Hoogtepunt hierbij was de vertolking van I want to break free door twee leden van de Kwakelse steelband. Echter was er ook tijd voor serieuzere zaken. Cynthia van den Berg werd, geflankeerd door mooiboys Arnoud van der Knaap (2e) en Jeroen Meijer (3e), door rondemiss Mariëlle van Scheppingen getroond tot Tourkoningin. Cynthia laadde haar kruiwagen vol met maar liefst vijf bekers, drie truien en een bos bloemen. Vanwege de temperatuur werd haar enige clementie verleent bij het dragen van de truien.

Waarschijnlijk ook de reden dat zij de (ploegen)petten liet aan goedlachse Henk, oud Tourwinnaar Rob, hapjesvrouw Gerda, buurman Jan en revelatie Arianne. Van iets ondergeschikter belang, het prijzengeld, ging ook dit jaar weer een groot deel in de bus voor het goede doel, Skate4AIR, het ijs op tegen Cystic Fybrosis. Ook werden vanavond de vrijwilligers van Tour de Kwakel in het zonnetje gezet. Daarbij bijzondere aandacht voor Myra en Willem Wahlen, die zich ook dit jaar weer door meer dan 2200 (!) lappen ploegden met zéér wisselende kwaliteit van handschrift.

Ter ere van afzwaaiend directielid Adrie Voorn konden de aanwezigen zich tegoed doen aan een heerlijk broodje bal. Energie die nog goed van pas zou komen bij het Kwakelse kampioenschap knobbelen, een populaire bezigheid op de vrijdagavond in het Tourhome. Krek van Leeuwen wist het beste in te schatten hoeveel lucifers iedereen in zijn knuistje hield en knibbel, knabbel, knobbelde de laatste prijs van de prijzentafel. Nadat de laatste (steeds sterker wordende) verhalen over deze 60e Tour waren uitgewisseld, ging iedereen voldaan naar huis en in lange wielerslaap. De Tour-directie, onder leiding van Peter Maijenburg, kan terugkijken op een zeer geslaagde Tour en feestavond. Een tevreden wielergroet voor deelnemers en volgers en tot volgend jaar! (foto: Dirk Plasmeijer)

Bron: Geplaatst door: JvD - Bron: Dirk Plasmeijer

Naar het overzicht