Een mooi donateurdamtoernooi in ’t Fort De Kwakel

16 december 2015

De vonken vlogen er afgelopen zaterdagmiddag weer af in 't Fort De Kwakel, de donateurs toverde fraaie standen op het dambord. Een hoogstandje was wel de finalepartij in de laagste regionen die om de aanmoedigingsprijs streden. Luc van der Meer wist de vijftien resterende schijven van Martijn Baars allemaal vast te zetten. Martijn kon niets meer zetten en dacht dat het remise was, maar de wedstrijdleider was onverbiddelijk.

Je verliest als je niet meer kan zetten, dat geldt als je geen schijven meer hebt of als je ze niet meer kan verzetten. Luc trad daarmee in de voetsporen van zijn vader die ooit in een ver verleden de C-groep wist te winnen. Ook de finale van de B-groep was een spektakel partij, verzorgt door Bart de Bruijn en Fred Buskermolen. Bart besliste de partij met een zevenklapper, hij kwam handen tekort om al de schijven van die ene slag weg te halen.

De finale om de donateurtitel trok grote belangstelling, een extra druk voor de finalisten Joris Voorn en Marco de Groot. Joris bezweek onder grote tijdsdruk, in plaats van de dam van Marco te vangen vloog hij in een alles vernietigende rondslag. Marco nam daardoor de titel van Mike Kouwenhoven, die op het laatste moment verhinderd was, over.

Het bleef nog lange tijd onrustig in 't Fort, het nadammen vergde veel van deze huis- tuin- en keukendammers, die een gezellige middag met dit mooie spelletje beleefden. Dit spel hoopt damclub Kunst & Genoegen straks ook op de Kwakelse school te promoten. Vrijdagavond toog het 1e team van K&G naar Den Ilp, het behaalde een verdienstelijk gelijkspel. Held van de avond was invaller Henk Spring in ‘t veld die een dun eindspel met een dubbele oppositie wist te winnen. Voorlopig gaan de dammers zich de komende weken op hun onderlinge competitie storten. Drie dammers staan op dit moment op een gedeelde eerste plaats, spannend dus.

Bron: Geplaatst door: A. Verheij - Bron: A. Voorn

Naar het overzicht