Zorgboerderij Inner-Art: 'We horen bij elkaar als een soort familie'

26 december 2015

DE KWAKEL - Het is een uniek concept onder de 113 zorgboerderijen in Noord-Holland. Bij zorgboerderij Inner-Art in De Kwakel wordt dagbesteding gecombineerd met een inloopvoorziening. Voor de dagbesteding hebben mensen een medische indicatie nodig. Voor de inloop niet.

Het is een pilotproject van de gemeente Uithoorn. Die geeft er subsidie voor.

Eigenaren Gera en Rein Hoogendoorn van zorgboerderij Inner-Art zijn erg te spreken over het vernieuwende concept.

Derde- en vierdejaars studenten van de opleiding Media en Entertainment van de hogeschool InHolland uit Haarlem kwamen begin december bij ze langs. Ze maakten een portret van Inner-Art.

De mensen die bij Inner-Art komen, variëren in leeftijd van 12 tot en met 96 jaar. Velen blijven meer dan een jaar. Sommigen stromen door naar werk, anderen juist van de inloopvoorziening naar de dagbesteding.

,,Alle leeftijden, alle beperkingen, alle levensovertuigingen zijn hier samen'', vertelt medewerkster Kirty Splinter in de videoreportage. ,,We horen bij elkaar als een soort familie.''

Het portret was een heel project voor de studenten. Ze kregen als opdracht binnen tien weken een journalistieke videoreportage te maken. Alle stappen voor het maken van een goed verhaal zetten ze zelf: van redactie tot camerawerk en van interviews tot montage.

Video Inner-Art >>

Door Fokke Zaagsma - 24-12-2015.

 

Bron: Bron: haarlemsdagblad.nl

Naar het overzicht