Terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan De Rietkraag

12 maart 2016

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Rietkraag met ingang van vrijdag 11 maart 2016 t/m donderdag 21 april 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan De Rietkraag
Op het voorontwerp van bestemmingsplan De Rietkraag zijn 29 inspraakreacties ingediend. In de nota inspraak bij het ontwerp van bestemmingsplan De Rietkraag zijn deze reacties samengevat en voorzien van een reactie van de gemeente. Naar aanleiding van de reacties is het plan op diverse punten aangepast. Dit betreft met name de wijze van verkeersontsluiting en als gevolg van de aanpassingen daarin, een wijziging in de verkavelingsopzet. Samengevat betreffen de grootste wijzingen:

Door middel van een coupure door de stellingdijk naar de Vuurlijn komt er één verkeersontsluiting voor het plangebied die ook tijdens de bouw zal worden gebruikt. De eerder voorgestelde ontsluitingsvoorstellen komen hiermee te vervallen.
Door deze ontsluitingsvariant is de oorspronkelijke verkavelingsopzet iets aangepast. De ontsluitingsweg in het plangebied ligt nu direct in het verlengde van de coupure in de dijk en daarmee voor het overgrote deel aan de zijde van de sportvelden van KDO.

Voor een nadere toelichting op deze ontwikkelingen wordt verwezen naar het ontwerpbestemmingsplan en de in de bijlagen daarbij opgenomen Nota Inspraak.

Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan De Rietkraag ligt met ingang van vrijdag 11 maart 2016 t/m donderdag 21 april 2016 gedurende zes weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de site van
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/index

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, in de bibliotheek, gebouw De Hoeksteen, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek, alsmede in het Dorpshuis in De Kwakel.

Indienen zienswijze
Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 9 maart 2016

Naar het overzicht