Nostalgische Kwakelse avond

05 januari 2009

De vele enthousiaste reacties na eerdere fotopresentaties (voor Het Hoge Heem, de KBO, het Veilingcomité en het 40-jarig jubileum van de kerk St. Jans Geboorte) zijn voor “Stichting De Kwakel Toen & Nu” aanleiding geweest om een algehele presentatie te organiseren over Oud De Kwakel. Deze vindt plaats op vrijdag 27 februari in Dorpshuis De Quakel en begint om 20.00 uur.

Stichting De Kwakel Toen & Nu organiseert op vrijdag 27 februari, aanvang 20.00 uur een Nostalgische Kwakelse avond in Dorpshuis De Quakel.

Tevens zal er die avond door een bekende oud Kwakelaar fotoboeken worden overgedragen aan de Stichting De Kwakel Toen & Nu. Deze man heeft zijn hele leven foto's en gegevens bewaard over het dorp en zijn inwoners. Hij heeft nu besloten om zijn levenswerk door te geven aan de volgende generatie Kwakelaars. Om het oude erfgoed te bewaren en aan te vullen voor de mensen die dat leuk vinden. Hiervoor zijn wij hem als bestuur zeer erkentelijk. Twee jaar geleden vormde zijn verzameling prenten en krantenknipsels de basis voor onze stichting. Dat het aanslaat is duidelijk, de stichting heeft op dit moment 185 donateurs en dat na 2 jaar!

Komt allen kijken naar dit leuke evenement en ga een avondje mee terug in de tijd.
De entree is aan de zaal, een kaartje kost slechts € 3,00 en geeft u tevens recht op een kopje koffie of thee en een consumptie naar keuze. Na afloop kan ieder nog even gezellig napraten onder het genot van een drankje.
 
Oproep: Stichting De Kwakel Toen & Nu is blij met alle informatie/gegevens over De Kwakel Toen en Nu die u haar kunt bezorgen. Als u de stichting een warm hart toedraagt en nog geen donateur bent: het donateurschap bedraagt € 10,00 per jaar en elk jaar krijgen alle donateurs een aanvulling met nieuwe gegevens voor de reeds uitgereikte map. Als u dit jaar donateur wordt vragen wij éénmalig € 10,00 extra. U ontvangt dan eveneens de bekende map met gegevens van de laatste 2 jaar. Zo kan ieder zijn eigen "Nostalgische Map" sparen.

Nieuw op de website www.de-kwakel.com is "Kerkenwerk", met de presentatie die de stichting tijdens de jubileumviering in de kerk verzorgde, van de sloop van de oude kerk en de bouw van de nieuwe kerk (1968-2008). Eveneens nieuw is de pagina 'Activiteiten Agenda', hier kunnen verenigingen, clubs etc. zelf hun extra activiteiten of evenement in De Kwakel aankondigen. Ook de rubriek "Creatieve Kwakelaars" is vernieuwd. Er zijn werken van enkele nieuwe kunstenaars opgenomen. De uitgebreide foto's van de ijspret op de fortgracht kunt u bezichtigen bij de rubriek "Actueel". Verder zijn er 2 rubrieken samengevoegd, n.l. "Genealogieboek & Gastenboek".
 
Tot vrijdagavond 27 februari 20.00 uur in Dorpshuis De Quakel aan de Kerklaan.

Onze stichting is op zoek naar sponsors voor div. uitbreidingen van de website. Onder anderen een activiteiten agenda voor activiteiten in het Dorp.

Naar het overzicht