Noorddammerweg afgesloten

14 juli 2016

Uithoorn/De Kwakel - Wegens werkzaamheden aan het wegdek is de Noorddammerweg op bepaalde tijden voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten in beide richtingen tussen de Koningin Máximalaan en de Vuurlijn. Het crematorium en sportcentrum Amstelhof blijven wel bereikbaar. De Noorddammeerweg wordt opgeknapt en krijgt een nieuw wegdek.

Vanzelfsprekend wordt dat toegejuicht maar het is voor de bewoners van met name De Kwakel nu wel even lastig om met de auto op hun werk te komen. Hoewel het vakantietijd is, zijn er altijd mensen die naar hun werk moeten. Naar Uithoorn, Aalsmeer of richting de N201 is vanuit De Kwakel alleen mogelijk via de de N231 (Noord/Zuid route) Vuurlijn Oost en West en de Boterdijk. Zeker de Vuurlijn-Oost en de Boterdijk zijn niet geschikt voor (veel) doorgaand verkeer, maar het kan even niet anders. Wie naar de N201 wil zal aardig moeten omrijden om er te komen. Terug over dezelfde wegen plus de Poelweg (eenrichtingsverkeer naar De Kwakel).

Op de borden staat dat de Noorddammerweg tot en met vrijdag 22 juli afgesloten is voor het gemotoriseerde verkeer. Daarna is de weg korte tijd open van maandag 25 juli tot en met zondag 7 augustus. Vervolgens gaat de weg weer dicht vanaf maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus in verband met asfalterings-werkzaamheden.

In de week van 15 augustus is de weg ook afgesloten voor bestemmingsverkeer! De gemeenten en de aannemer zeggen de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te willen beperken. Maar ja, er zijn maar weinig uitvalswegen van en naar De Kwakel om het verkeer fatsoenlijk af te wikkelen. Als je met name de Noorddammerweg afsluit, veroorzaakt dat een behoorlijk probleem voor gemotoriseerde weggebruikers. Als die zich nu maar beperken in hun snelheid over de smalle Vuurlijn en de Boterdijk voorkomt dat ongelukken. Want die wegen worden ook door veel fi etsers en wandelaars gebruikt. Het is voor elke weggebruiker dus extra oppassen geblazen.

 

Bron: Nieuwe Meerbode

Naar het overzicht